Connect with us

Hirdetés

technokrata

Infokommunikációs felhasználói szokások és attitűdök

Laptop

Infokommunikációs felhasználói szokások és attitűdök

Megjelent a BME-UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Központ Kutatási Jelentésének legújabb száma, melynek fókuszában az infokommunikációs felhasználói szokások és attitűdök állnak.

A BME-UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Központ Kutatási Jelentésének legújabb, 18. száma többek között nyilvánosság elé tárja a Magyar Gallup Intézetnek a hazai általános és középiskolák körében végzett, széles körű kutatásának eredményeit, amelyek az eszközellátottságon túl képet adnak a hazai pedagógusok elképzeléseiről a számítógép és az Internet oktatásba való integrációjával kapcsolatosan.

A TNS Hungary beszámolója a potenciális felhasználók körében tapasztalható, az Internettel szembeni egyre növekvő elutasításra figyelmeztet, s a jelenség hátterét vizsgálva a gazdasági okok mellett a hazai társadalom attitűdjeinek változásait is hangsúlyozza.

Egy másik írás az Informatikai Kormánybiztosság családokat támogató programja, a Családi Net PC akció hatásait elemzi, valamint pszichológiai szempontokat is figyelembe véve, általános síkon is felvázolja a számítógép-felhasználóvá válás – nem pusztán fizikai feltételekhez kötött – folyamatát.

A Jelentésben a gazdasági szektort ezúttal egy olyan írás képviseli, amely az európai mobilpiaci helyzetről nyújt átfogó képet. A cikk az elmúlt időszak fő tendenciáinak elemzése mellett részletes ország- és szolgáltató-statisztikákat közöl.

A kiadványban az Információs Társadalom- és Trendkutató Központ is szerepel egy tanulmányával, melyben az információs társadalom mérésének új fejleményeiről, valamint Magyarországnak a nemzetközi fejlettség-mérő indexekből kiolvasható – sajnos, romló – eredményeiről tájékoztat.

Az elemzéseket készítették:
– nEext Consulting Kft.
– Magyar Gallup Intézet
– Taylor Nelson Sofres Hungary
– Fekete Zsombor
– BME-UNESCO Információs Társadalom- és Trendkutató Központ



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés