Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Microsoftnak fejleszt egy magyar cég

Laptop

A Microsoftnak fejleszt egy magyar cég

Élesedik a verseny a magyar piacon a vállalatirányítási szoftverek szállítói között, ugyanakkor a legéletképesebb rendszerek kezdik megerősíteni pozícióikat.

A versenyben egyre fontosabb szemponttá válik a megbízhatóság, azaz hogy az adott program fejlesztője sok év elteltével is rendelkezésre álljon, illetve a jogszabályi és egyéb változásokkal összhangban mindig idejében frissítse a rendszert. A MultiSoft a Microsoft Business Solutions–Navision ERP-rendszerhez magyar bér- és munkaügyi modult fejlesztett ki.

A kisebb magyar cégek által fejlesztett vállalatirányítási rendszerek bevezetéskor jellemzően állják a versenyt a nagy külföldi versenytársakkal, idővel azonban megvan a veszélye, hogy a kis fejlesztőcégek felhagynak a folyamatos támogatással. Az operációs rendszerek korszerűsödésének, a megrendelők igényének és a piac elvárásainak folyamatos nyomonkövetése rendkívül nagy erőforrást igényel, amelyre tartósan és megbízhatóan csak a nagy apparátusok képesek. Hiába tehát a kezdeti költségmegtakarítás, ha a megfelelő szállítói háttérbázis hiányában később nagy ráfordítással meg kell újítani a teljes rendszert – hívja fel a figyelmet a háttér fontosságára Kelemen Gábor, a MultiSoft ügyvezetője.

Kelemen elmondta, a MultiSoft a Microsoft Business Solutions Hungary (korábban Navision Hungary) partnereként immáron másodízben fejlesztett ki magyar almodult a világ egyik vezető vállalatirányítási rendszeréhez, a Navisionhoz. Az újabb bér- és munkaügyi modult a február 4-én nyíló Szoftverbörze 2003 szakkiállításon mutatják be a vállalatoknak. A Navision alapprogram fejlesztése egyébként Dániában történik, a lokalizáció, azaz a helyi feltételekhez való alkalmazás már az itteni képviseletek feladata. Az egyedi megrendelői igényekhez való igazítást és a specifikus szolgáltatások bővítését a partnerek végzik.

A fejlesztésnél külön szempontként kezelték, hogy a termék megfeleljen a magyar hatóságok elvárásainak, automatikusan előállítva az általuk igényelt adatokat. A legkülönbözőbb kifizetéstípusok és nyilvántartások automatizálása jelentősen könnyebbé, megbízhatóbbá és nyomonkövethetőbbé teszi az egyes számfejtési feladatokat. Képes a hiányzás, illetve a jelenlét folyamatos regisztrálására is.

A kulcskérdésnek számító rendszeraktualizálást is a MultiSoft végzi. Terméküket úgy alakították ki, hogy például a személyi jövedelemadó sávhatárainak és kulcsainak módosulásakor a frissítés egyetlen körlevél nyomán gyorsan és könnyen megvalósítható legyen.

A MultiSoft ügyfeleinek többsége multinacionális középvállalat, de az országspecifikus termékük révén nyitnak a magyar tulajdonú kis- és középvállalatok felé is. Jelenleg ugyanis a hazai vállalkozásoknak csak mintegy harmadánál van integrált vállalatirányítási rendszer, de a meglévők közül sem mind mondható korszerűnek. A társaságok jelentős részénél a gazdálkodás és a pénzügyi helyzet javulásával csak most fogalmazódott meg az ilyen típusú rendszerek iránti igény.

A magyar ERP-piac több mint 10%-kal növekszik

Az infokommunikációs piacot figyelő IDC elemzőcég felmérése szerint 2001-ben Magyarországon 35,15 millió dollár értékben vásároltak vállalatirányítási szoftvereket, amely a korábbi évhez képest 11,1 százalékos növekedést jelentett. A piacméret meghatározásánál a szoftverlicencek eladását és a frissítési-karbantartási díjakat vették figyelembe. Várakozásaik alapján a dollárban értelmezett piac növekedési üteme tavaly, idén és jövőre átlagosan 12,3 százalékos éves szintet ér el.

Jelenleg a bérmodult csak a Navision alaprendszert alkalmazó cégek tudják használni. A nagy alaprendszert nem igénylő, ám a bérfunkciókat automatizálni akaró kisebb vállalkozások érdekében a MultiSoft egy „mini Navision csomag” bevezetését is tervezi. Ez a Navision alapmodul szűkített, kifejezetten a munkaügyi nyilvántartás moduljára koncentráló változatát tenné elérhetővé igen kedvező áron.

A bér- és munkaügyi modul használati joga egy egyszeri licencdíj megfizetésével örökre megváltható. A folyamatos frissítés pedig ezen összeg néhány százalékát kitevő havi követési díj ellenében érhető el. A szolgáltatás árát a minőséggel összhangban a piaci kínálat felső harmadában határozták meg.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés