Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux a mobil eszközökön

Laptop

Linux a mobil eszközökön

A Sharp Electronic és az IBM összefogtak annak érdekében, hogy még április előtt piacra kerülhessen az első olyan Sharp kéziszámítógép, mely Linuxot használ operációs rendszerét.

Ez a szövetség tekinthető az első próbálkozásnak a nagyobb gyártók részéről ezen a téren. A Linux alkalmazásának egyébként ugyanaz az oka, mint nagygépes rendszerek esetén: ingyenes hozzáférhetősége segít alacsonyan tartani a készülék árát.
Elemzők ugyan kételkednek a Linux tenyérgépeken való elterjeszthetőségének sikerében, hiszen a Palm és a Microsoft igen keményen kezében tartja a piacot, ám a vállalati piac nyitva áll ezen kezdeményezés előtt. Az előbbi a világ összes PDA-jának szállításából 49,2 százalékkal részesedik, míg a redmondi gigász ezen tortából 21,4 százalékos szeletet hasít ki (az IDC előrejelzése szerint ezen arányos egyre jobban közelítenek majd egymáshoz).

A jelenleg Linuxot futtató PDA-k az USA-ban egy százaléknál kevesebb részesedéssel rendelkeznek, s ez 2006-ra is csak 3 és fél százalék környékére fog növekedni. A Sharp Zaurus nevű termékével igyekszik kivenni a részét ebből a bővülésből. Nem is elsősorban a Linux révén kívánnak robbantani a piacon, hanem a Linux-Java kombinációjával (azaz javas programok Linuxon való futtatásával) szeretnék megnyerni maguknak a vállalati felhasználókat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés