Connect with us

Hirdetés

technokrata

Supercomputing 2002 – SUN sikerek

Laptop

Supercomputing 2002 – SUN sikerek

A SUN átfogó HPTC megoldásokat, valamint grid, fürtözési, belső kapcsolati és vizualizációs technológiákat mutatott be.

[sajtóközlemény] Az idei Supercomputing 2002 konferencián Baltimore-ban a SUN Microsystems bemutatta az eddig elért sikereit a grid-feldolgozás terén. A SUN ONE Grid Engine szoftver igen népszerű a műszaki feldolgozási környezetekben, hiszen mára több mint 6 ezer grid épül rá, amely hetente 70-nel bővül. A SUN bemutatta, hogyan teszi lehetővé a SUN ONE Grid Engine (valamint a vállalati változat) a HPTC-felhasználók számára, hogy maximálisan kiaknázzák feldolgozási erőforrásaikat.

Megtekinthető volt a SUN ONE Grid Engine szoftver, a SUN élenjáró elosztott erőforrás-kezelési platformja, amely lehetővé teszi az erőforrások robusztus felügyeletét és maximális kihasználását. A globális grid-feldolgozás biztonságos együttműködést tesz lehetővé az Interneten keresztül a SUN ONE Grid Engine szoftver és az Avaki technológiáinak segítségével. A SUN Grid Community bemutatta a SUN ONE Grid Engine szoftver különféle alkalmazásait a világ minden tájáról. A látogatók szintén megtekinthették a webes alkalmazásszolgáltatást, a SUN Technical Compute Portalt.

Új technológiák

A SUN számos egyéb új technológiát is bemutatott. A SUN Fire Link technológia a fürtbe kötött felsőkategóriás SUN rendszerek kommunikációját gyorsítja fel és teszi lehetővé akár 800 processzor összekapcsolását. Megtekinthetők voltak továbbá HPC tárolóhálózati megoldások, valamint a SUN HPC ClusterTools szoftver. Megismerhető volt a SUN XVR-4000 grafikus gyorsítókártya is, amelynek MAJC alapú grafikus technológiája jelenleg fejlesztése alatt áll.

Néhány a SUNt elkísérő partnerek közül a Supercomputing 2002-n: Ansys, Avaki, Fluent, Qlogic, TeraBurst Networks, Wolfram Research, és a Stanford Linear Accelerator (SLAC).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés