Connect with us

Hirdetés

technokrata

Környezetvédelmi program a HP-től – a kiürült festékkazettákért pontot adnak, ugye?

Laptop

Környezetvédelmi program a HP-től – a kiürült festékkazettákért pontot adnak, ugye?

Már 259 intézmény vesz részt a HP nagyszabású Take Back kezdeményezésében.

A HP Magyarország Kft. anyavállalata a „Return & Recycling” környezetvédelmi program részeként az idén hazánkban is bevezette a kiürült festékkazetták begyűjtésére szolgáló HP Take Back programot.

A HP Take Back program pontgyűjtő akcióként működik, amely során a HP termékek végfelhasználói a kiürült festékkazettákért kapott pontjaikat három kategória termékeire, akár HP kellékanyagokra is beválthatják. A festékkazetták, illetve a megszerzett pontok regisztrációja és nyomon követése a program weboldalán (kapcsolódó linkek) történik, az adatokat a HP viszonteladói szolgáltatják.

A HP üzleti felhasználói számára további egyedi megoldásokat is kínál. Többek között pontjaikat HP termékek vásárlása esetén akár árkedvezményre is beválthatják, vagy az elhasznált kellékanyagok ingyenes, közvetlen helyszíni begyűjtését is kérhetik.

Magyarországon már 259 regisztrált felhasználó vesz részt a programban, így az Alcoa-Köfém, a Unilever, a Shell, az Ericsson, a GE Tungsram, a Pioneer; az államigazgatási szférából az ORFK, a Vám- és Pénzügyőrség, a Pénzügyminisztérium, az APEH, a Munkaügyi Központ, a Regionális Környezetvédelmi Központ, valamint számos földhivatal, polgármesteri hivatal, és iskola.

Az elhasznált kellékanyagok begyűjtését természetesen a hulladékkategóriáknak megfelelően végzik, így a tintapatronokat (mivel egyes elemeik veszélyes hulladéknak minősülnek) a szükséges engedélyekkel rendelkező TERRA-V Kft. közvetlenül a végfelhasználóktól gyűjti be, míg az általános hulladéknak minősülő lézer-festékkazettákat a HP minősített kiskereskedői saját telephelyükön is begyűjthetik – országszerte 31 ponton.

A gyűjtőhelyeken felhalmozott hulladékok a megbízott hulladék-feldolgozó gyűjtőjáratainak keretében kerülnek végső összegyűjtésre, majd ezek után nagyjából féléves időközönként exportálásra, illetve helyi ártalmatlanításra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés