Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hazai Internet-bankok tesztje

Laptop

Hazai Internet-bankok tesztje

A Privátbankár elemzése alapján a CIB Internet-bankja a legjobb.

A Privátbankár új sorozatának első részében a hazai Internet-bankokat mutatta be – és össze is hasonlította azokat egymással a lakossági ügyfeleknek nyújtott banki szolgáltatásokat vizsgálva. A kis- és nagyvállalatoknak, illetve befektetőknek szóló Internet-alapú szolgáltatások kínálatával, és azok elemzésével a sorozat következő részei foglalkoznak majd.

A tanulmány nem a bankokat, csupán az Internet-banki szolgáltatásaikat vizsgálta. Összehasonlítási alapként a Magyarországon működő Internet-bankokkal együtt a két ismert külföldi Internet-bank is górcső alá került, mégpedig a svájci Union Bank of Switzerland “UBS e-banking classic” és a skandináv Nordea “Solo” fantázianevű szolgáltatás, különös tekintettel arra, hogy hamarosan az Európai Unió tagjaként a hazai bankok és Internet-bankok ezekkel a szolgáltatásokkal is versenyezni fognak.

Az elemzés – mely a kapcsolódó linkeknél megtalálható – szolgáltatások szerint és minden szolgáltatásra az előre meghatározott szempontrendszer alapján érdemjegyet adott. Így kialakult egy számszerűsíthető sorrend az Internet-bankok között szolgáltatásonként, és egy végső sorrend is, amely megmutatta, hogy az összes vizsgált szolgáltatást figyelembe véve milyen teljesítményt nyújtanak ügyfeleiknek az Internet-bankok.

A teszt eredményeként az alábbi sorrend alakult ki:
1. CIB
2. K&H
3. HBW
4. OTP
5. IEB
6. HVB
7. BB
8. Citi
9. Raiffeisen

Az Internet-bank szolgáltatást ma, Magyarországon, szinte kivétel nélkül minden bank ingyen és díjmentesen kínálja a lakossági ügyfeleknek. Az Internet-banki ügyfél azonban nemcsak banki ügyfél, hanem többnyire gyakorló Internet-látogató is. Az Internet pedig éppen arra nevel és attól csábító, hogy megszabadít a szokásos röghöz kötöttségektől, hiszen a szabad választás terepe minden egyes pillanatban. Ráadásul, legfeljebb egyszer kell bemenni a bankba, szerződést kötni, és utána otthon a számítógép előtt ülve az Interneten bolyongás közben lehet bankolni.

Érdemes megjegyezni: az Internet-bank piac hazánkban még nem alakult ki, és nem rögzült – ezt még csak most osztják fel egymás között a bankok.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés