Connect with us

Hirdetés

technokrata

Alig hitted – Ákos új lemezének első slágere di formátumban

Laptop

Alig hitted – Ákos új lemezének első slágere di formátumban

Ákos a diTechnológiát használja nemsokára megjelenő lemezén, az Alig hitted című számának remix-változatában. Az Új törvény elnevezésű lemezre kerülő tizenegy dal mellett ez egy valódi zenei csemege lesz a rajongóknak, hiszen a dal ebben a formátumban szinte végtelen variációban meghallgatható.

A Digitális Improvizáció (egyszerűbben: di) egy új zenei forma, melynek segítségével egy dalnak többezer verziója tárolható és lejátszható. A zeneszerző által meghatározott korlátokon belül véletlenszerűen épül fel újra és újra a dal, így a végeredmény változik ugyan, ám semmi zeneileg kiszámíthatatlan, zavaró tényező nem jelentkezhet.

Ez a zenei forma új lehetőségeket kínál a művészeknek, a hagyományos zenei produkciókhoz képest jelentősen megváltozik a dalírás metódusa, s a zenei önkifejezés lényege. Új kihívás tehát ez a zenei iparnak, alkotóknak, producereknek és előadóknak egyaránt, s valódi élmény a zenehallgatóknak.

Ákos pályafutása során 26 lemezt készített el, melyek közel egymillió példányban keltek el. Sokatmondó lírája, erős gitárriffek és groove-ok bizonyítják, hogy nem véletlenül került a hazai sztárok élvonalába.

„Rendkívül izgalmas élmény volt belekóstolni a Digitális Improvizáció világába. A koncepció egybevágott elképzeléseimmel, s azzal, amit mostanában csinálok: kiadványaimon mindig erős multimédiás tartalmat kínálok a hallgatóknak, és a remix-világ is közel áll hozzám. Született már egy kizárólag remixeket tartalmazó albumom, s szerveztem egy országos remix-versenyt. Hiszek abban, hogy a Digimpro által kifejlesztett technológia meg fogja találni a közönségét…”

Az „Alig hitted” című dal di változata kizárólag az „Új törvény” című lemezen lesz megtalálható. Ákos egy régebbi szerzeményéből is készül jelenleg egy diVerzió, amely ingyenesen lesz elérhető.

A Di formátumú hanganyagok lejátszására és rögzítésére alkalmas szoftvereket Mester Sándor, magyar zeneszerző és előadóművész találta fel. A diPlayer – mely a digitális improvizációk meghallgatásához szükséges – ingyenesen letölthető a cég honlapjáról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés