Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új eszköz a tisztára mosott pénz kiszűrésére

Laptop

Új eszköz a tisztára mosott pénz kiszűrésére

A SAS bejelentette, hogy egy új megoldással és a szektorban szerzett tapasztalatok alapján kialakított alkalmazáscsomaggal kívánja segíteni a pénzmosás elleni küzdelmet.

[Sajtóközlemény] A SAS pénzmosás elleni megoldásával a pénzintézetek hatékonyabban deríthetik fel és jelenthetik a bűncselekmény gyanújára utaló pénzügyi tevékenységeket. Így csökkenthetőek a kockázatok, kielégíthetőek a vonatkozó szabályozói előírások, és ezzel egyidejűleg megtartható, illetve visszanyerhető az ügyfelek és a befektetők bizalma is. A SAS megoldása lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy tovább finomítsák a felderítést támogató lépéseket és annak logikáját, ezáltal pontosabban megragadhatóak a kivételes események a vállalakozás egészén belül. A megoldás működési mechanizmusa folyamatosan finomítható, ami növeli a felderítési arányt, viszont csökkenti a tévesen, pozitívnak ítélt esetek számát.

A SAS pénzmosás elleni megoldása a SAS Risk Management for Banking része, amely napjainkban jelent meg kínálatunkban, mint a vállalati szintű kockázatkezelést támogató szoftvercsomag. A megoldás bank-specifikus, integrált és nyitott architektúrára épül. Az információkat különböző adatforrásokból képes összegyűjteni, a megfelelő adatokat ezt követően használható tudássá alakítja át, végül rámutat a pénzmosásra utaló tevékenységekre. Az eredményeket hatékonyan képes kommunikálni a legkülönbözőbb módokon.

A megoldás lehetővé teszi felhasználói számára, hogy módosítsák vagy priorizálják a pénzmosás gyanús esetek felderítésének logikáját. A szervezetek saját maguk által kialakított logika segítségével is rögzíthetik a gyanús eseteket, akár több szervezeti egységre kiterjedően is. A fejlett elemzési modellek biztosítják azt a tudást, amelynek segítségével tovább finomíthatóak a meglévő felderítési szabályok, illetve újak alakíthatóak ki annak érdekében, hogy az automatikus felderítést biztosító „engine” még hatékonyabban működhessen.

Az elemzések segítik a gyanús esetek súlyának megítélését is, így az események jelentőségüknek megfelelően rangsorolhatóak. Ez alapján a bűncselekmények felgöngyölítésére irányuló erőfeszítések is hatékonyabbá válnak. Az ügyféladatok folyamatosan összevethetőek a bűnügyi hatóságok és a felügyeleti szervek által nyilvántartott „fekete lista” tartalmával is.

A SAS új alkalmazáscsomagja

A SAS új Pénzügyi Alkalmazáscsomagja azokat a megoldásokat foglalja magába, amelyek kifejezetten banki (lakossági és vállalati), befektetési szolgáltatói (lakossági és intézményi) és biztosítói igényeket elégítenek ki. Ezek felölelik a csalásfelderítéstől és pénzmosás megelőzéstől a vállalati szintű kockázatkezelésig, vagy a marketing erőfeszítések hatékonyságának növeléséig terjedő problémákat.

Az alkalmazások jelenleg csak az amerikai piacon állnak rendelkezésre, de a tervek szerint rövid időn belül nemzetközi szinten is elérhetővé válnak a pénzintézetek számára.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés