Connect with us

Hirdetés

technokrata

Red Hat Itanium 2-n

Laptop

Red Hat Itanium 2-n

A HP és a Red Hat bejelentette, hogy a Red Hat Linux Advanced Workstation for Itanium 2 operációs rendszer mostantól a HP Intel Itanium 2 alapú munkaállomásain – a HP zx2000 és HP zx6000 modelleken – is elérhető.

[Sajtóközlemény] A bejelentett együttműködés nyomán a HP az ágazat egyetlen olyan szállítója, amely a nyílt forráskódú környezetre jellemző előnyök és költség-takarékosság mellett biztosít kibővített kapacitású 64 bites számítástechnikai működést Itanium munkaállomást vásárló ügyfeleinek.

Az Itanium 2 alapú rendszereken futó Red Hat Linux Advanced Workstation nagy sebességű számítási teljesítményhez juttatja a tudósokat, mérnököket és a nagy memória-sávszélességet és memórialátenciát igénylő, magas lebegőpontos alkalmazásokkal dolgozó felhasználókat. A Red Hat Linux Advanced Workstation és az Itanium 2 alapú HP munkaállomások párosítása révén az ügyfelek az ágazat egyik legalacsonyabb költségű és legnagyobb memóriakapacitású, műszaki és tudományos felhasználásra szánt számítástechnikai megoldására tehetnek szert.

A HP Itanium 2 alapú munkaállomásai egyre nagyobb teljesítményt érnek el, amint arról a Red Hat Advanced Workstationt és Intel 7.0 fordítóprogramokat futtató HP zx6000 munkaállomás lebegőpontos működést vizsgáló SPECfp2000 benchmark-teszten elért, 1400 pontos rekorderedménye is tanúskodik.

A HP – bevezető ajánlatként – 2002. október 18-ig kedvezményes promóciós áron kínálja az Egyesült Államokban a Red Hat Linux Advanced Workstation for Itanium 2 operációs rendszert futtató HP-munkaállomások egyes konfigurációit.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés