Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel: megnyílt az első európai kutatóközpont

Laptop

Intel: megnyílt az első európai kutatóközpont

Az Intel megnyitotta első európai microprocesszor-kutatási és fejlesztési központját: az Intel Labs Barcelona a barcelonai Universitat Politècnica de Catalunya egyetemen található.

[Sajtóközlemény] A labor segít bővíteni az Intel számára az iparágvezető microprocesszor-kutatási és fejlesztési funkcióit, valamint abban, hogy iparágvezető teljesítményű microprocesszorokat gyártson a jövőben is.

A központot három UPC professzor vezeti közösen: Antonio González, aki több mint 16 éve vezető mikroarchitektúra-kutató, illetve Roger Espasa és Toni Juan, mindketten a nagyteljesítményű, 64 bites processzorok szakértői. Az Intel Labs Barcelona kutatási és fejlesztési erőfeszítései a nagyvállalati, üzleti és fogyasztói platformokat támogató mikroarchitektúrák és fordítók vizsgálatára fognak koncentrálni. A kutatás fontos célja a processzorteljesítmény növelése az áramfogyasztás és hőtermelés csökkentése mellett.

A jövőbeni alkalmazások – például a még természetesebb felületek, a fotorealisztikus 3D renderelés és az intelligens információfelderítés érdekében lényeges mértékben növelni kell a processzorok teljesítményét – más szavakkal, a processzoronkénti tranzisztorok számát. Az Intel három évtizede nem hazudtolja meg Moore törvényét, 24 havonta megduplázva az integrált áramkörökön található tranzisztorok számát. A teljesítményorientált kutatás célja, hogy az extra tranzisztorok hasznos, a teljesítményt növelő célokra fordítódjanak.

Az Intel kutatásainak egyik legfontosabb célja az összfogyasztás csökkentése a teljesítmény növelése mellett. Ennek érdekében az Intel „fogyasztásérzékeny” architekúrákat épít, amelyek a fogyasztási és hőjellemzők tükrében dinamikusan módosítják paramétereiket. A fogyasztásérzékenységi kutatások terén alaposan megvizsgálnak különféle, az aktív és elszivárgó áram, illetve a hőmérsékletszabályozás modellezésére alkalmas eszközöket. Az Intel Lab Barcelonában a kutatók foglalkoznak majd a mikroarchitektúrák fejlesztésével, új fordítók készítésével, illetve az utasításkészletek bővítésével, amelyek alacsonyabb fogyasztás mellett nagyobb teljesítményt eredményeznek.

„Az Intellel való együttműködés révén diákjainkat és posztgraduális hallgatóinkat valós életbeli helyzetek és kihívások elé állíthatjuk” – tette hozzá Antonio Juan, az Intel Labs Barcelona harmadik igazgatója.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés