Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Intel processzorok mutatkoztak be

Laptop

Új Intel processzorok mutatkoztak be

Az Intel bemutatta kétprocesszoros szerver- és munkaállomás-platformokhoz szánt, 2,8 és 2,6 GHz-es Xeon processzorát.

Az 512 KB-os L2 gyorsítótárral ellátott új termékek 130 nanométeres gyártási technológiájával készülnek. Az új Xeon processzorok a NetBurst mikro-architektúrára épülnek, és a Hyper-Threading technológiáját alkalmazzák. Néhány gyártó már ezen a héten megkezdi az új sebességszintű processzorokkal ellátott platformok szállítását.

A ma bemutatott Intel Xeon processzorokat tartalmazó kétprocesszoros szerverekhez a Intel E7500 lapkakészlet kapható, míg a Xeon-alapú munkaállomásokat az Intel 860 lapkakészlet támogatja. A DDR-technológiával ötvözött Intel E7500 chipset a korábbi SDRAM-platformok memória-sávszélességének kétszeresét teszi elérhetővé, a memóriahozzáférés felgyorsításával pedig minden eddiginél magasabb teljesítményszintet biztosít a nagy I/O-kapacitást igénylő alkalmazásokhoz. Az RDRAM-memóriával ellátott Intel 860 lapkakészletnél dedikált AGP 4X port garantálja a nagy teljesítményű munkaállomásoknál szükséges grafikus támogatást.

Az e heti Intel Fejlesztői Fórumon elhangzott előadásában Mike Fister, az Intel vezető elnökhelyettese áttekintést adott az év hátralévő részében piacra kerülő nagyvállalati termékekről, köztük a ˝Granite Bay˝ és a ˝Placer˝ kódnevet viselő, egy- illetve kétprocesszoros munkaállomásokhoz szánt lapkakészletekről, valamint az Intel új szerver-chipsetjéről (Plumas 533). Az új lapkakészletek mindegyike kétcsatornás DDR 266 memóriával ellátott, 533 MHz-es rendszerbusszal működik. (A Granite Bay és a Placer AGP 8X-támogatással is rendelkezik). Az új termékek piaci bevezetése 2002 negyedik negyedévében várható.

Az L2 Advanced Transfer Cache gyorsítótárral ellátott, 2,8 GHz-es Intel Xeon processzor ára 1000 darabos kiszerelésben 562 dollár, a 2,6 GHz-es változaté pedig 433 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés