Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mac OS X: családi licencelési program

Laptop

Mac OS X: családi licencelési program

A számítástechnika fejlődésével egyre több otthonba költözik be a számítógép – némely családban már több is található. Ha mindegyikre legális operációs rendszert kívánunk telepíteni, az bizony nem olcsó mulatság a családi kassza számára – kivéve, ha kihasználjuk a nemrég bejelentett lehetőséget.

Az Apple Mac OS X operációs rendszerének legújabb, Jaguár névre keresztelt változata nemcsak szoftveres újdonságokat hozott magával: a szoftver és hardvergyáró cég új licencelési politikát vezetett be otthoni felhasználók számára. A 10.2-es OS X 200 dollárért akár 5 számítógépre is feltelepíthető.

A már jó ideje piacon levő Mac OS X július 17-i bejelentése (Jaguár) volt az első, ekkora mérvű fejlesztés az alapváltozaton – ehhez ingyenesen csak azon felhasználók jutottak hozzá, akik ezen dátum után vettek Macintosh-t vagy Mac OS X-et (nekik is ki kellett fizetni a 20 dolláros postai és csomagolási díjat). A többi Mac OS X tulajdonos számára 130 dollárba kerül a fejlesztés, ami nem kevés, figyelembe véve, hogy alapjaiban nem változtat meg semmit a frissítés.

Az új licencelés márcsak azért is időszerű volt, mert az Apple – üzleti és oktatási felhasználói számára – már eddig is kínált egy három éves, folyamatos verziókövetésű licencelési rendszert. Ken Bereskin, a Mac OS X marketingigazgatója a családi program egyik legnagyobb előnyének a szigorú aktiválási eljárástól való mentességet tartja, szerinte ez a legjobb módja, hogy a céghez (és az operációs rendszerhez) hű vásárlók továbbra is hűek maradjanak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés