Connect with us

Hirdetés

technokrata

Távoli vezérlés – megjelent a Black Box ServSwitch Wizard Extender

Laptop

Távoli vezérlés – megjelent a Black Box ServSwitch Wizard Extender

A billentyűzet-egér-monitor nagy távolságú hosszabbítására alkalmas készülék hasonló funkciókkal bír az egy hónappal ezelőtt általunk tesztelt készülékekhez, egyvalamiben azonban nagyon is különböző azoktól – így hiánypótlóként lett új tagja a termékcsaládnak.

A Black Box aktív hosszabbítói egy jelerősítőt és egy jelfrissítőt tartalmaznak, ami lehetővé teszi, hogy a billentyűzet-egér-monitor jelet akár több száz méterre is elvihessük a számítógéptől. Mindegyik hosszabbító biztosítja az egér és billentyűzet emulációt, ami garantálja a lefagyásmentes, biztonságos működést. A hosszabbítók mindig két egységből állnak, egy helyi modulból és egy távoliból. A két egység gazdaságos CAT5 UTP kábellel csatlakozik egymáshoz. Nagyobb távolságoknál, illetve ipari környezetben üvegszálas kábelt használnak.

Az ACU5010A/ACU5011A ServSwitch Wizard Extender voltaképpen a már korábban bemutatott és nagy elégedettséggel tesztelt ACU3001A KVM Micro Extender Single-Access készülék nagyobb testvére – de közel azonos áron. A legfőbb különbség pedig abból adódik, hogy míg utóbbi ˝csak˝ 1280×1024 pixeles felbontást visz maximum 50 m-re, addig a nagy testvér már 1600×1200 pixeles felbontással is megbírkózik 200 m-es távolságon.

A készülék teljes billentyűzet-monitor-egér hosszabbítást biztosít. A video-optimalizáló áramkör garantálja a kristálytiszta, szellemkép-mentes megjelenítést. A jelet UTP kábel viszi át az egérnek és a billentyűzetnek. A család tagjaként kapható ACU5000A ServSwitch Wizard KVM Extender 2U magas RACK ház 16 hosszabbítót tud tárolni, egységes tápellátással. Valamennyi készülék jelszavas védelemmel rendelkezik, flash-ROM tárolja a működéshez szükséges szoftvert.

A készülékek az Axico-nál vásárolhatók meg, rendelési kódjaik a következők.

KV1002A – ServSwitch Wizard DVI 2-port, single video
ACU5010A – ServSwitch Wizard KVM Extender kit (adó/vevő egység)
ACU5011A – ServSwitch Wizard KVM Extender vevő egység (külön)
ACU5000A – Wizard KVM Extender RACK ház (16 db tárolására)

A lehetséges felhasználási területek rendkívül sokfélék – vannak feladatok, amikor a számítógépet vagy szerver(eke)t nagyobb távolságról szeretnénk használni, illetve vezérelni. A számítógép billentyűzet-egér-monitorkábele alapesetben nem lehet 2-5 méternél messzebb a berendezéstől. Ha egyszerű toldókábellel hosszabbítjuk meg az egeret vagy a billentyűzetet, 5 méter fölött a jelveszteség olyan nagy lesz, hogy a működés bizonytalanná válik. A monitor esetében – függően a kábel és a grafikus kártya minőségétől – ez a távolság 7 méter körül mozog. Ha ennél nagyobb távolságra szeretnénk helyezni a kezelő konzolt (KVM), szükségünk lesz egy aktív hosszabbítóra. A KVM hosszabbítók feloldják a megszokott távolsági korlátokat, így kiválóan alkalmazhatók szinte minden környezetben.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés