Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Debian linux 3.0

Laptop

Megjelent a Debian linux 3.0

A Debian linux 3.0-s változata az elmúlt hét végén jelent meg, több olyan újítást bevezetve, amelyek eddig hiányoztak.

A továbbra is ingyenesen használható Debian GNU/Linux hármas változata nemrég jelent meg, mely most tartalmazza először a 2.2-es K Desktop Enviromentet (KDE-t). Nem maradt ki azonban a GNOME desktop környezet sem (az 1.4-es verzió került bele). Az XFree86 4.1 verzióját is beleintegrálták, illetve olyan grafikus böngészők, mint a Mozilla, a Galeon, és a Konqueror is megtalálhatók.

Támogatja a 2.2-es és 2.4-es linuxkerneleket, s számos új hardvereszköz (mint például az USB) is használható. Emellett támogatja a Journaling file-rendszert – az ext3-at és a reiserfs-t.

Újdonság a kriptográfiai szoftver jelenléte, amely szintén most található meg először ebben a disztribúcióban. Az OpenSSH és a GNU Privacy Guard az alapértelmezett telepítésben benne foglaltatik, s a webböngészők, webszerverek, adatbázisok stb. is erős titkosítási védelemben részesülnek.

A korábbi verziókkal összehasonlíva sokkal felhasználóbarátabbá vált a rendszerkonfigurálás. A hamarosan telepítő-CD-n is megjelenő szoftvert akár az Internetről is le lehet tölteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés