Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyilvánosságra kerültek az első Matrox Parhelia 512 teszteredmények

Laptop

Nyilvánosságra kerültek az első Matrox Parhelia 512 teszteredmények

Elméletileg június 26-án kerülhettek volna csak fel az Internetre ezen eredmények, azonban már most több oldalon is megtekinthetők.

Június 30-án jelenik meg a Matrox legújabb, leggyorsabb, legszebb képet adó kártyája. Az előbbi mondat akár a Matrox PR részlegéről is származhatna, ugyanis csupa hasonló nyilatkozatot hallhattunk a cégtől. A kártya specifikációi már egy ideje ismertté váltak, s ezek alapján nagyon ígéretesnek tűnt a Matrox újdonsága. A múlt héten kaptak tesztpéldányokat bizonyos hardver-oldalak. Ezek tesztelése jórészt befejeződött, s bár csak a holnapi nap folyamán jelenhetnének meg a mért eredmények, már most találhatók olyan weboldalak, melyeken megtekinthető, hogy mire is képes a Parhelia.

Többek közt a Chip Magazin németországi weboldala is kapott a mintapéldányokból. A náluk járt és tesztelt kártya 128 MB DDR memóriát tartalmaz, melyet a Parhelia chip 256 bites memóriainterfészén keresztül használ ki. A csak AGP 4x slotban üzemelő kártya részleges DirectX 9 támogatást tartalmaz. Vertex shadere ugyanis már 2.0-s, míg pixel shadere még 1.3-as. A legnagyobb csalódás az órajelekkel kapcsolatban ért minket. A kártya 220 MHz mag és 275 MHz (550 MHz effektív) memória órajellel üzemel. Az előzetes, nem hivatalos információk alapján 300 MHz-es magórajelet, de legalább 275 MHz-et vártunk.

A tesztek majd minden területet felölelnek. Mind OpenGL, mind D3D tesztek hosszú sora megtalálható a chip.de oldalán. Ezek alapján tisztán látszik, hogy a Parhelia 512 a GeForce 4 Ti család tagjainál FSAA nélkül nem képes jobb eredményt elérni. Az élsimítás bekapcsolása után a helyzet azonban megfordul, a Parhelia majd minden esetben az első helyen található. Ennél ugyan sokkal jobb eredményeket vártunk egy ilyen kártyától, azonban mindenféleképpen megjegyzendő, hogy ezen eredmények egyáltalán nem rosszak. A GeForce 4 Ti chipek rendkívül gyorsak és ennek megfelelően a tesztek jó részében nyernek is, többek közt kiváló drivereiknek köszönhetően. A Parhelia 512 driverei valószínűleg még kiforratlanok, ennek megfelelően a későbbiek folyamán tovább javulhat teljesítménye. Továbbá a Matrox terméke rendkívül sok olyan újdonságot tartalmaz, melyeket pillanatnyilag még nem, vagy csak kevés szoftver használ ki.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés