Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bevezették a HP-UX 11i 1.6-os változatát

Laptop

Bevezették a HP-UX 11i 1.6-os változatát

A HP ma bemutatott, 1.6-os verziószámú, új HP-UX 11i operációs rendszere sokoldalú, stabil nagyvállalati platformot biztosít az Intel Itanium processzorcsaládhoz.

A HP elsőként jelent meg a piacon Itanium-alapú rendszerekhez szánt UNIX operációs rendszerrel, így ezen a területen gyakorlatilag a HP-UX 11i 1.6-os változata tekinthető az ágazat új szabványának.

A PA-RISC és az Itanium architektúrák között adat-, forrás- és bináris kompatibilitást nyújtó HP-UX 11i Version 1.6 az Itanium-alapú rendszerekre történő egyszerű átállás biztosítása révén hosszú távú értékállóságot és beruházásvédelmet garantál felhasználói számára. Az új változatot a HP-UX 11i operációs rendszert a BEA is támogatja.

˝Nagy izgalommal vártuk HP-UX 11i nagyvállalati felhasználásra szánt 1.6-os változatának bevezetését, hiszen az új operációs rendszer révén az Itanium processzorcsalád végre a nagyvállalati számítástechnikában is elindulhat hódító újtára˝ – nyilatkozta Richard Dracott, az Intel nagyvállalati marketingért felelős igazgatója. ˝Az Intel és a HP szorosan együttműködtek az Itanium-alapú megoldások fejlesztése során, így a HP-UX11i és az Itanium 2 processzor ötvözete garantáltan világszínvonalú megbízhatóságot, skálázhatóságot, teljesítményt és költséghatékonyságot biztosít.˝

A HP a BEA-val együtt kívánja ösztönözni az Itanium processzorcsalád bevezetésének felgyorsítását a nagyvállalati szegmensben. A BEA mind BEA WebLogic alkalmazásszerverét, mind pedig BEA Tuxedo megoldását átállítja a HP-UX11i 1.6-os változatára. A termékek teljes körű támogatást élvező változatainak megjelenése ez év második felében várható. A HP-UX lesz a BEA első, Itanium processzoron támogatott, nagyvállalati kategóriájú UNIX operációs rendszere.

Továbbfejlesztett jellemzők és funkcionalitás

A HP-UX 11i 1.6-os változat fontos új funkciókat honosít meg a HP-UX operációs környezetben. Az akár 64 darab CPU támogatására is képes új megoldás soha nem látott teljesítménnyel és skálázhatósággal ruházza fel az Itanium-alapú rendszereket.

A HP-UX 11i Version 1.6 magas rendelkezésre állási szintje és terhelés-menedzsment funkcionalitása integrált biztonsági jellemzőkkel – például behatolás-észleléssel, könyvtáralapú hitelesítéssel, valamint beépített titkosító és kódfejtő könyvtárakkal ellátott, nagy teljesítményű webszerverekkel (például HP Apache, Zeus) – párosul. A HP-UX 11i új változata dinamikus kernel-hangolással, online biztonsági adatmentéssel, továbbá leállás nélkül cserélhető ventillátorokkal, tápegységekkel és perifériákkal növeli az önálló rendszerek rendelkezésre állását.

Ráadásul, a HP új HP-UX System Inventory Manager szoftverének és HP-UX kernel-konfigurációs eszközeinek köszönhetően a HP-UX 11i 1.6 rendszermenedzselő képességeit tekintve is előrelépést képvisel.

A HP-UX 11i 1.6-os verziója ipari szabványos alkalmazásprogramozási felületekkel, Java-eszközökkel és natív fejlesztői eszközkészletekkel segíti a szakembereket az alkalmazási teljesítmény nyílt forráskódú eszközökkel történő optimalizálásában. A változat Linux-rendszerekkel fennálló forrás szintű kompatibilitása révén a fejlesztéshez Linux, a konkrét megvalósításhoz pedig HP-UX 11i operációs rendszer választható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés