Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Compal CR1015

A világ egyik legnagyobb notebook-gyártójaként a Compal noteszgépei a legtöbb forgalmazónál megtalálhatók. A Toshiba Satellite modelljei, a Dell Inspiron sorozata, a HP Omnibook XE3 szériája mind e gyártó munkájának eredménye.

A Compal CR1015 a Toshiba kínálatában a Satellite 1900-asnak, az Acer esetében pedig az Aspire 1400-asnak felel meg. Éppen ezért mindkét forgalmazónál közel ugyanazokkal a paraméterekkel lehet hozzájutni egy ilyen noteszgéphez (természetesen az egyéni kiépítettség miatt lehetnek eltérések).

1,6 GHz-es, asztali Pentium 4-es processzorral szerelték fel, melynek köszönhetően a teljesítményre semmi panasz nem lehet, ám energiafogyasztása nagyobb, mintha egy mobil P4-est kapott volna. Cserébe viszont az ára jelentősen alacsonyabb lett, mint egy hasonló kaliberű, ám noteszgépekhez készített processzorral felszerelt változaté (egy asztali és egy mobil CPU közti árkülönbség akár 200 dollár is lehet, természetesen ez processzortípustól függ).

256 MB-nyi SDRAM memória kapott benne helyet, ami igény szerint bővíthető, akár 1 GB-ig is. 15 colos TFT képernyője XGA felbontásra (maximum 1024×768) képes, s ennek kihasználásáért egy 16 MB-nyi DDR memóriával felszerelt ATI Radeon M6-P felel.

Háttértárként egy 20 GB-os Hitachi merevlemez került a noteszgépbe, amelyet egy, a notebook jobb oldalán található nyolcszoros DVD és egy, szintén jobb oldalon elhelyezett 1,44-es floppy meghajtó egészít ki. Ezen felül egy integrált 56 kbps-os modem és egy 10/100-as Ethernet csatoló felel a külvilággal való kapcsolattartásért.

Audió, SVHS, VGA kimenetekkel rendelkezik, amelyen felül 1 darab párhuzamos és 3 darab USB port került még a gép hátuljára. A képet a két PCMCIA bővítőhely és a nagyteljesítményű 5900 mAh-s lítium-ion akkumulátor (mellyel az átlagos üzemidő körülbelül 2,5 óra) teszi teljessé.

Jár még egy ajándék hordtáska is a CR1015-öshöz, ám operációs rendszerről a tulajdonosnak kell gondoskodnia. Ezzel a kiépítettséggel nettó ára 389.600 forint, de a következő bővítésekkel lehetőség nyílik egyéni ízlésnek megfelelőre szabni a noteszgépet. Amennyiben magyar kiosztású billentyűzettel szeretnénk megvásárolni, akkor ez nettó 4 ezer forintba kerül még a fenti áron felül. Nettó 36.700 forintért a DVD meghajtó egy DVD/CD-RW kombóra cserélhető, és lehetőség van a merevlemez kapacitásának növelésére is: 30 GB-os winchesterrel nettó 12.600 forinttal kell többet fizetni a Compal ezen modelljéért, a 40 GB-os háttértár nettó 20.200 forintba kerül.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés