Connect with us

Hirdetés

technokrata

KaZaA Media Desktop 1.7.1 – véd a vírusoktól

Laptop

KaZaA Media Desktop 1.7.1 – véd a vírusoktól

A népszerű file-cserélő program hálózatában terjedő vírus kivédése ellen a szoftvert fejlesztő cég kihozott egy új verziót, amelybe belekerült a fertőzés elleni védelem is.

Már korábban hírt adtunk arról, hogy a KaZaA nevű, peer to peer alapú file-cserélő szoftver hálózatán egy féreg terjed. A Worm.Kazaa.Benjamin az első olyan féreg, amelyik ezt a szoftvert vette igénybe a szaporodáshoz. A működési elve roppant egyszerű: az áldozat számítógépén létrehoz egy olyan könyvtárat, amelyben vírusos állományok vannak, s aki ezeket letölti, szintén beszerzi a vírust.

Mivel nem látszik letöltéskor, hogy a kívánt file-ok vírusosak, ezért a felhasználók nagy része csak lassan szembesült azzal, hogy megfertőződött a számítógépe (ráadásul a víruskeresők legtöbbje nincs is aktiválva KaZaA-n való letöltéskor).

Megjelent azonban a KaZaA Media Desktop új verziója (1.7.1), amely több újítása mellett védelmet jelent a Benjamin ellen is. A program telepítőrésze mindössze 133 KB, tehát nem igényel sok időt az installálás megkezdése.

Főbb újdonságai közé tartozik a keresési eljárás egyszerűsödése illetve a beleintegrált médialejátszó javított kodekkezelése és kibővített formátum-támogatottság.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés