Connect with us

Hirdetés

technokrata

DDR333-at támogató Intel chipsetek

Laptop

DDR333-at támogató Intel chipsetek

Az Intel újdonságai nem hivatalos lehetőségeket rejtenek.

Az immár széles körben ismert információk, valamint hivatalos specifikációk alapján az Intel közelmúltban megjelent chipsetei elméletileg a memóriatípusok támogatása terén semmi újat nem hoztak a piacra. A hivatalos dokumentációkkal ellentétben azonban ezen a területen az újdonságok rejtett képességekkel rendelkeznek.

A 845-ös sorozat két új tagja, az i845G és az i845E SDRAM, valamint DDR SDRAM memóriákat támogatnak. A DDR memóriák típusai közül azonban elméletileg csak a PC1600-as, valamint a PC2100-as változatokkal képesek együttműködni. A nagy alaplapgyártók ennek ellenére sorra jelentetik meg az ilyen chipsetekkel felszerelt új termékeiket, melyek leírásaiban DDR333 (PC2700) modulok támogatottsága is feltűnik. Ezek az alaplapok aszinkron üzemmódban használják ki a nagyobb sebességű memória adta teljesítménytöbbletet. Az 533 MHz-es rendszerbusz esetén 133 MHz az FSB, a memória pedig 166 MHz-en is üzemelhet.

További érdekesség, hogy az i850E chipset hivatalosan csak PC800-as RDRAM modulokkal üzemel. Azonban maga az Intel küldött ki olyan tesztkonfigurációkat, melyekben 1066-os RIMM üzemelt. Ezek alapján nyilvánvaló, hogy az i850E is tartalmaz némi kellemes meglepetést a vásárlók számára.

Ezeket a lehetőségeket eleddig az Intel egyáltalán nem hozta nyilvánosságra, és kommentárt sem tett közzé ezzel kapcsolatban. A DDR333 támogatásának leghamarabbi megjelenésére az Intel chipsetek esetében eddig csak szeptemberben számíthattunk. A PC1066-os RDRAM memóriák használhatóságával kapcsolatban még zűrösebb a kép. Az Intel ugyanis erről semmilyen információt nem tett közzé, még a jövőbeni alkalmazási lehetőségről sem.

Egy lényeges kérdés marad a végére, mégpedig az, hogy miért maradtak rejtve ezek az egyébként sokak által várt/elvárt lehetőségek?



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés