Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teljesítményduplázó újítás az AMD-től – változatlan áron!

Laptop

Teljesítményduplázó újítás az AMD-től – változatlan áron!

Egy-egy új technológia bevezetésekor a kezdeti magas ár oka a kifejlesztés költségeinek visszaszerzése. Ám az AMD nem ezt az utat választotta, a leendő vásárlók nagy örömére és az Intel nagy bánatára…

Elkészültek az AMD új flash memóriachipjének első mintapéldányai, melyek a korábbinál kétszer nagyobb kapacitást ígérnek. Ezzel érdekes helyzet állhat elő ezen a piacon, az Intel ugyanis nehéz helyzetbe kerülhet a főként mobiltelefonokban és egyéb mobil eszközökben alkalmazott chipek értékesítése terén.

A hétfői bejelentés szerint az AMD elkezdte szállítani a MirrorBit névre keresztelt technológiájú chipeket szerződéses gyártóinak, igaz, egyelőre csak kis mennyiségben. A lapka érdekessége, hogy a flash memóriák legkisebb adattároló egységében, a cellában eddig csak 1 bit tárolására nyílt lehetőség – az AMD technológiával azonban ez minden cellában megduplázható.

Ez már önmagában is figyelemre méltó újítás, ám megszokhattuk, hogy minden újdonságért keményen meg kell fizetni. Nos, ez jelen esetben nem így van, az AMD ugyanazon áron hozza forgalomba, mint a vele azonos kategóriájú, ám cellánként csak 1 bit tárolására képes flash memóriát (a MirrorBit az Intel StrataFlash eszközéhez hasonló kapacitást és árat kínál).

Nagyobb mennyiségekben a negyedév végére (azaz júniusban) lesz elérhető az ilyen technológiával készült chip. A 64 megabites sűrűséggel rendelkező példányok 10.000-es darabszám vásárlása esetén 8 dollárnál is kevesebbe fognak kerülni (szemben az Intel 10-35 dolláros StrataFlash árával).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés