Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentősen csökken a Playstation konzolok ára

Laptop

Jelentősen csökken a Playstation konzolok ára

A Sony bejelentette, hogy az USA-ban jelentősen csökkenti Playstation 2 és PS One konzolgépeinek árát.

A japán gyártó bejelentése szerint az Egyesült Államokban mostantól 299 helyett csak 199 dollárt kell fizetni a Playstation 2 konzolgépért, az előző generációs PS One konzoljáték ára pedig 99 dollárról 49 dollárra csökkent. Mindezek mellett a Sony egyes kiegészítői, többek között a konzolhoz csatlakoztatható kontrollerek is olcsóbbak lesznek, sőt a gyártó a játékszoftverek árának csökkentését is fontolgatja. Mint ismeretes, a Sony nemrégiben jelentette be, hogy 30 millió darabot értékesített a játékgépből világszerte a piaci bevezetést követő közel 2 évben.

A mostani árcsökkentés révén a Playstation 2 pontosan ugyanannyiba kerül mint a Nintendo némileg szerényebb tudású (például DVD lejátszásra nem képes) GameCube játékkonzolja, és 100 dollárral olcsóbb a Microsoft Xboxánál, amelynek ára jelenleg még 299 dollár, de várakozások szerint a szoftveróriás 199 dollárra mérsékli majd a jövő heti E3-n.

Április eleje tájékán a Nintendo egyik felsővezetője úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a Sony 199 dollárra csökkentené a Playstation 2 árát, megfontolnák, hogy 199 dollárnál is olcsóbban kínálják a GameCube-ot. Egyes piaci elemzők szerint, mivel a Nintendónak már a 199 dolláros ár mellett nyereséget termelnek a GameCube konzolok, a gyártó akár 50 dollárra is csökkentheti azok árát, míg a Microsoft nem képes ugyanerre az Xboxszal.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés