Connect with us

Hirdetés

technokrata

Inkompatibilis videokártyák II.

Laptop

Inkompatibilis videokártyák II.

Ugyan a PC világ egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy a kompatibilitásra mindig nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók, néha mégis előfordul, hogy egy hardvereszköz nem óhajt együttműködni egy másikkal. Egy ilyen esetre derült fény nemrég…

Több visszajelzés alapján levonható az a következtetés, hogy az Nvidia nForce 415D alaplapi chipkészlettel ellátott ABIT NV7-133R alaplappal problémák léphetnek fel bizonyos típusú videokártyát használva. Egészen pontosan az ABIT termékébe egy 64 MB memóriával felszerelt STMicro Kyro II grafikus kártyát beletéve az alaplapba érdekes dolgok történnek.

Az AGP-s és PCI-os adatátvitel kezelésében ugyanis gondok merülnek fel, a videokártya telepítésekor nem megfelelően ismeri fel a rendszer az AGP-t és a PCI-t, ezért a Kyro II-höz tartozó driver nem is installálható fel rendesen.

Igaz, ez a kombináció nem túl gyakori a PC-k terén, ám nem árt óvatosnak lenni, és lehetőleg elkerülni ezt a megoldást (új videokártya vásárlása esetén – ha az nem egy nagyon közismert modell – érdemes körbeérdeklődni, mi a tapasztalat a hardverrel kapcsolatban).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés