Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco routerek – nagyobb hangsúlyt a távmunkára

Laptop

Cisco routerek – nagyobb hangsúlyt a távmunkára

Egyenlő esélyek a munkahelyen dolgozóknak és a távmunkát végzőknek – ezt kínálják a Cisco új routerei.

14 új platformmal tovább bővítette moduláris routereinek palettáját a Cisco Systems. Az új eszközök célja a hálózati intelligencia – a biztonság, a rendelkezésre állás és a szolgáltatásminőség (QoS) – növelése a vállalati fiókirodákban. A megoldások a cégközponton kívül dolgozóknak és a távmunkát végzőknek is ugyanazokat a szolgáltatásokat biztosítják, mint a központi iroda hálózata.

A Kaliforniai Egyetem nemrégiben közzétett NetImpact című tanulmánya szerint az internetes üzleti alkalmazások, így a webes videokonferenciák és a távoktatás, a közeljövőben kulcsszerepet fognak játszani a vállalatok termelékenységének növelésében. Azáltal, hogy a hálózati alkalmazások a fiókirodák alkalmazottai és a távmunkások számára is elérhetővé válnak, növelhető a vállalat termelékenysége és csökkenthetők a költségek, mivel ezek a munkatársak ugyanúgy végezhetik munkájukat, mintha a vállalat központjában tartózkodnának.

A Cisco 3700 Series Application Service Router nevet viselő új termékcsalád két tagja is bemutatkozott. A 3700-as sorozatú eszközök – a Cisco 3725 és a Cisco 3745 – kifejezetten a teljes körű szolgáltatásokat nyújtó fiókirodáknak készültek. Az új Cisco routerek a Cisco IOS szoftverrel működnek, amely számos kifinomult biztonsági funkciót kínál, többek között állapotfigyelő tűzfalat, IPSec virtuális magánhálózatok (VPN-ek) kiépítésének lehetőségét és egy betörésdetektáló rendszert (IDS).

Az új Cisco 2691 Modular Access Router a Cisco 2600-as családjának legerősebb, az eddigieknél kétszer nagyobb teljesítményt nyújtó tagja, amely kifejezetten a távoli irodai alkalmazások – például az integrált hang-, video- és adatforgalom, a nagy sebességű VPN-ek és a webes alkalmazások – kiszolgálására készült.

A Cisco 2600XM moduláris hozzáférési routerek (a 2610/11XM, 2620/21XM és 2650/51XM modellek) akár 33 százalékkal nagyobb teljesítményt és lényegesen nagyobb memóriakapacitást kínálnak ugyanazon az áron, mint a jelenlegi Cisco 2600 sorozatú modellek. Azonos hálózati funkciókra képesek, mint a Cisco 2600-as routerek, ugyanakkor több mint hetvenféle modullal bővíthetők, így felruházhatóak behívásos hozzáférési szolgáltatásokkal, illetve hang-adat integrációs, integrált kapcsolási vagy tűzfalas védelmi funkciókkal, valamint használhatóak fiókirodai adathozzáféréshez, ATM- és xDSL-kapcsolatokhoz vagy VPN hozzáféréshez.

A négykártyahelyes Cisco 1760 átfogó biztonságot, és az 1700-as sorozat legnagyobb teljesítményét, rugalmasságát és hangport-sűrűségét kínálja. Az alapmodell adatkapcsolati funkciókat kínál bővítési lehetőségekkel, míg a Cisco 1760-V jelű modell bővítés nélkül képes az adat- és hangkapcsolatok kezelésére.

Az új Cisco 1721 két kártyahelyes moduláris hozzáférési router az 1720-as modell áráért optimalizált adathozzáférést, nagyobb teljesítményt, memóriát és IEEE 802.1Q VLAN támogatást kínál.

Kifejezetten a távoli irodai és otthoni környezetekhez fejlesztett, intelligens szolgáltatásokat kínáló új eszközök a SOHO 77H és Cisco 827H ADSL, illetve a Cisco SOHO 71 szélessávú routerek, amelyek kábeltévés technológiával vagy DSL modemmel történő hálózati hozzáférést biztosítanak. Legfontosabb jellemzőik a megfizethető ár, a többfelhasználós hozzáférés, a beépített biztonság és a VPN, valamint a Cisco IOS szoftver felügyelhetősége és megbízhatósága.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés