Connect with us

Hirdetés

technokrata

Micron: ha nem a memóriaipar, akkor a digitális fényképezés

Laptop

Micron: ha nem a memóriaipar, akkor a digitális fényképezés

A Micron-Hynix fúzió kútba esett, de az amerikai cégnél máris továbbléptek, s igyekszenek meghódítani és megreformálni egy számukra eddig új piacot.

A Micron tegnap jelentette be, hogy megkezdte az első, egyedülálló képszenzorai mintapéldányainak szállítását a gyártókhoz (a CMOS technológiát alkalmazó eszköz segítségével a képszenzor számítási funkciókkal egészül ki).

A képszenzor tulajdonképpen a digitális kamera szíve. A Micron új érzékelője a fényt képpontokká alakítja át, digitális képet készítve. A közép- és felsőkategóriás digitális fényképezőgépek legtöbbje a konkurens CCD technológiára alapozott érzékelőket használja, amelyek ugyan részletgazdagabb képet képesek produkálni, ám több energiafelhasználással jár működtetésük. A CMOS érzékelőket többnyire az olcsó, 100 dollárnál is kevesebbe kerülő készülékekben alkalmazzák.

A Micron képalkotási részlegének (melyet tavaly hozott létre a vállalat a PhotoBit megvásárlásával) marketingigazgatója, Shaw Maloney úgy látja, hogy ezen a piacon cége lehet az egyik legdominánsabb szereplő. Még csak most próbálgatják a szárnyaikat a digitális fotózásra is alkalmas mobiltelefonok, úgyhogy a piac fellendülés előtt áll, vélekedett Maloney (igaz, erre még várni kell egy, másfél évet). Az igazgató célközönségnek azon tinédzser lányokat tekinti, akik például az új cipőjükről sebtiben készített képet el akarják küldeni barátnőjüknek.

Ráadásul nemcsak a mobiltelefonok lehetnek vevők a Micron termékére, hanem a palmtopok, PDA-k is gerjeszthetik a keresletet, hiszen az alacsonyabb energiafogyasztás és gyártási költség pont azok a tulajdonságok, amik jobban eladhatóvá tehetik az ilyen termékeket. Maloney ezen túl is bizakodó, úgy véli, hogy a továbbfejlesztett CMOS chipek már minőségben is túlszárnyalják majd CCD-s társaikat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés