Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hihetetlenül gyors, új generációs Seagate merevlemez

Laptop

Hihetetlenül gyors, új generációs Seagate merevlemez

Bejelentették a Seagate legújabb fejlesztésének eredményét, azt a merevlemezt, amely egy CD-nyi anyagot akár kevesebb mint 8 másodperc alatt képes egyik partíciójáról a másikra átmásolni. Pontos értékek és egyéb érdekességek itt.

A Cheetah 15.000 rpm sebességű merevlemez a Seagate 15K.3 nevű, harmadik generációs technológiáját fogja használni. A megjelenés alkalmából Shawn Hook, a Seagate Tárolóeszközöket gyártó csoportjának egyik alkalmazottja nyilatkozott, s elmondta, hogy az új eszköz elsősorban olyan területekre ajánlott, ahol egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gyorsan lehet elérni az adatokat (példának a repülőjegyek foglalási rendszerét hozta fel).

35 százalékkal gyorsabb adatátviteli értéket képes produkálni az új Cheetah, mint a korábbi, 10.000 rpm-es modellek, s a régebbi, 15.000 rpm-es modellek teljesítményénél is 25 százalékkal többet tud felmutatni. Elérési ideje 5,6 ms, átlagos adatátviteli sebessége 49 MB másodpercenként, ám ideális esetben képes 86 MB/s gyorsasággal is mozgatni az adatokat (adatsűrűségére jellemző, hogy egy négyzetinchnyi felületen 34 gigabit tárolására képes).

Augusztus első hetében kerülhet sor a nagyobb mennyiségű kiszállításokra, addig sajnos várni kell a kicsikére. Az áráról egyelőre nem jelent meg információ.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés