Connect with us

technokrata

Digitális televíziózás: a jövő kommunikációja

Laptop

Digitális televíziózás: a jövő kommunikációja

A holnapi és holnaputáni nap folyamán megrendezésre kerülő konferencia fő témakörei a kommunikáció világméretű tendenciái, a média egységesülése, valamint a digitális televíziózás által felvetett kérdések.

A hazai telekommunikációs szektor meghatározó piaci szereplője, az Antenna Hungária Rt. és Budapesti Kommunikációs Főiskola (BKF) 2002. május 3-án és 4-én közös tudományos konferenciát tart „Globalizáció – Média – Konvergencia” és „Digitális Televíziózás” címmel.

A 2002. május 3-4-én megrendezésre kerülő konferencia a nemrég alakult Budapesti Kommunikációs Főiskola életének első tudományos fóruma, amelyet közösen szervez az Antenna Hungária Rt-vel, a DVB-T (digitális földfelszíni televíziós műsorszórás) megismertetése érdekében. A konferencia fő témakörei a kommunikáció világméretű tendenciái, a média egységesülése, valamint a digitális televíziózás szociológiai és médiapolitikai kérdései.

Az Antenna Hungária Rt., a digitális televíziózás (DVB-T projekt) megvalósításának magyarországi úttörője, valamint a Budapesti Kommunikációs Főiskola a közös munka célját abban határozta meg, hogy begyűjtse, elemezze és bemutassa a DVB-T projekttel kapcsolatos külföldi piac- és társadalomkutatási tapasztalatokat, és ennek nyomán kidolgozza a magyar viszonyokat figyelembe vevő stratégiát.

E kétnapos konferencia teret ad a meghatározó magyarországi tudományos, szellemi és oktatási műhelyek közötti rendszeres kommunikációnak, és lehetőséget teremt a vélemények publikálására, megvitatására. A neves hazai szakemberek mellett két külföldi előadó is megosztja tapasztalatait velünk a konferencián, a finn Petri Martikainen az interaktív digitális televízió nézőiről és használóiról, míg Wil Corbin, az USA-ból a médiakonvergenciáról tart ismertetőt.Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu