Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nvidia: új grafikus processzor augusztusban!

Laptop

Nvidia: új grafikus processzor augusztusban!

Több érdekes bejelentést is tett az Nvidia vezérigazgatója, felcsigázva a kiváncsiságot.

Nemrég került napvilágra, hogy az Nvidia és a Microsoft között nézeteltérés adódott az Xbox kapcsán, ám az Nvidia (a nyilvánosság felé legalábbis) mindenkit azzal nyugtat, hogy a két cég közötti kapcsolat továbbra is erős.

Ennek ellenére zajlik tovább az élet a grafikus chipeket gyártó vállalatnál. Nagy energiabefektetéssel dolgoznak egy új processzoron, mely várhatóan augusztus körül fog majd testet ölteni a nyilvánosság előtt. Gyártásában az egyik tajvani félvezető-gyártóra (TSMC) támaszkodnak majd, illetve annak 130 nanométeres gyártási eljárására.

Jen-Hsun Huang, az Nvidia vezérigazgatója nem árulta el a készülődőben levő chip nevét, s semmilyen egyéb részletet nem közölt, mindössze annyi derült ki, hogy az év elején debütált GeForce 4-hez képest teljesen új alapokra helyezték a fejlesztést.

Emellett kiderült még, hogy nagyobb hangúlyt fognak helyezni a Macintosh számítógépek grafikus vezérlőinek piacára, valamint folytatni kívánják az alaplapi nForce chipkészlet tavaly év végén megkezdett fejlesztését.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés