Connect with us

Hirdetés

technokrata

StarOffice 6 helyett OpenOffice a SuSE Linux 8.0-ban

Laptop

StarOffice 6 helyett OpenOffice a SuSE Linux 8.0-ban

A héten megjelenő SuSE Linux 8.0 – a Sun StarOffice nevű irodai programcsomagja helyett – az OpenOffice programcsomagot fogja tartalmazni.

Az Interneten napvilágot láttak olyan hírek, melyek szerint a SuSE Linux most megjelenő verziója nem fogja tartalmazni a StarOffice 6.0 programcsomagot, mivel a Sun irányába fizetendő StarOffice licencdíjak jelentõsen megnövelnék a termék árát, és ezt a megnövelt költséget a SuSE nem akarja a vásárlókra áthárítani.

Ennek eredményeként a 8.0-s SuSE Linux az OpenOffice programcsomagot tartalmazza, mely a Windows irodai programcsomagjával kompatibilis szövegszerkesztő, táblázatkezelő és bemutatókészítő, emellett magyar nyelvű helyesírás-ellenőrzőt is tartalmaz. Az OpenOffice alkalmazásától függetlenül a StarOffice 5.2 továbbra is a SuSE Linux csomag részét képezi.

A magyar felhasználókat igazából nem érinti nagymértékben a StarOffice 6 kihagyása a SuSE Linux 8-ből, mivel a Sun irodai programcsomagjának új verziója nem tartalmazza az irodai programcsomag magyar változatát, sem a magyar helyesírás-ellenőrzőt. Ezzel szemben a nemrégiben napvilágot látott nyílt forráskódú OpenOffice.org – mely lényegében megegyezik a StarOffice programcsomaggal – magyar verzióban is elérhető, és magyar helyesírás-ellenőrzővel is rendelkezik.

Az OpenOffice.org teljeskörű irodacsomag a SuSE Linux 8.0 magyar kiadásában előtelepítve megtalálható, és néhány egérkattintással használatba is vehető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés