Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ujjlenyomat-azonosítóval felszerelt notebookokat mutatott be a Samsung

Laptop

Ujjlenyomat-azonosítóval felszerelt notebookokat mutatott be a Samsung

A Samsung Japan két olyan Pentium 4-alapú noteszgépet jelentett be, amelyek az extra biztonság biztosítása érdekében ujjlenyomat-leolvasóval vannak felszerelve.

A T10 sorozat két új tagja az NT10FP1400, illetve az NT10FP1800 típusjelet viseli. Az előbbi változat belsejében az Intel által a napokban bejelentett 1,4 GHz-es órajelű Pentium 4-M processzor, a másodikban pedig a szintén újnak számító 1,8 GHz-es CPU található.

Mindkét noteszgép BIOS-szinten támogatja az ujjlenyomat-azonosítást. Ez a technológia a gépen futtatható szoftverek esetében is használható, azaz ha egy alkalmazás kódot kér, azt a felhasználó saját ujjlenyomatásával is helyettesítheti. További lehetőség egy virtuális meghajtó létrehozása, amelyet szintén be lehet úgy állítani, hogy azt csak az adott ujjlenyomat ”gazdája” érhesse el.

Természetesen a Windows használata során a rendszerbe történő bejelentkezés, illetve a képernyőkímélő kikapcsolása is történhet ugyanezen a módon.

Az NT10FP1400-as modell az 1,4 GHz-es chip mellett 256 MB memóriát, 30 GB-os merevlemezt, CD-RW meghajtót tartalmaz, és Windows XP operációs rendszer jár hozzá, ára pedig 229.800 jen lesz. Ezzel szemben az 1,8 GHz-es CPU-t tartalmazó változatban 512 MB memória, 40 GB-os merevlemez, CD-RW/DVD combo meghajtó kap helyet, továbbá WLAN támogatással is rendelkezik, ára pedig 349.800 jen lesz. Mindkét modell 15 colos kijelzővel van felszerelve, és korlátozott számban már április 22-től előrendelhető.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés