Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyílttá válik a Symbian operációs rendszer

Laptop

Nyílttá válik a Symbian operációs rendszer

A Symbian bejelentette, hogy fejlesztők számára elérhetővé teszi mobil eszközökön használatos operációs rendszere forráskódjának nagy részét.

A Psion, Sony Ericsson, Nokia, Motorola és más cégek tulajdonában lévő Symbian eddig is hozzáférést nyújtott operációs rendszerének nagy részéhez, de csak azon partnerei számára, amelyek licencelték a Symbian OS-t. Nemsokára hasonló szintű elérést biztosít a vállalat a ”Symbian Platinum Program” keretében szoftverfejlesztő cégek számára is (az új programban való részvétel iránt érdeklődését fejezte ki többek között az Intel, a Texas Instruments, illetve az ARM Holdings is).

A Platinum Programhoz csatlakozó cégek a technikai támogatáson kívül hozzáférhetnek majd az operációs rendszer forráskódjának durván 95 százalékához, tesztkódokhoz, belső dokumentációkhoz, a rendszermaghoz és más eszközökhöz, e révén pedig teljes mértékben igényeikhez igazíthatják a rendszert.

A fejlesztői program mellett a Symbian azt is bejelentette, hogy a német Siemens cég 5 százalékos részesedést vásárol a cégben több mint 17,7 millió dollár értékben. Ezzel kapcsolatban a Siemens képviselője úgy nyilatkozott, hogy az előbbi befektetés még nem jelenti azt, hogy a vállalat a jövőben csak és kizárólag a Symbian platformot támogatná. A német cég egyébként még a múlt évben licencelte a Symbian OS-t, de mindeddig nem jelentette be olyan terméket, amely ezt használta volna.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés