Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel Integrated Performance Primitives 2.0: platformfüggetlen fejlesztői környezet

Laptop

Intel Integrated Performance Primitives 2.0: platformfüggetlen fejlesztői környezet

Az Intel Integrated Performance Primitives 2.0 szoftver minden eddiginél hatékonyabban támogatja az operációs rendszerek és a multimédiás alkalmazások fejlesztését.

A főbb Intel-architektúrákat támogató szoftverfejlesztői eszközök bevezetését célzó vállalati stratégia részeként bemutatott Intel Integrated Performance Primitives (Intel IPP) 2.0 többplatformos szoftverkönyvtár kiemelten optimalizált funkciói fejlett alkalmazások kidolgozását teszik lehetővé. Az Intel IPP segítségével a fejlesztők közös környezetet használhatnak a PC-k, kiszolgálók és vezeték nélküli megoldások szegmenseihez szánt, legújabb Intel processzorokon futó alkalmazások fejlesztéséhez. Ez a lehetőség mérsékli a rendszeresen felmerülő tervezési és műszaki költségeket, illetve lerövidíti a piacra vitel átfutási idejét.

A fejlesztők sok esetben minden processzorhoz külön alkalmazásfejlesztési környezetet kénytelenek használni. Az Intel IPP 2.0 révén csupán egyetlen, a legújabb Intel-processzorokhoz optimalizált alkalmazásprogramozási interfészt (API-t) kell megírniuk. Az új szoftver az alábbi processzorokat támogatja: Intel Pentium 4, Intel Xeon és Intel Itanium processzorok, valamint az Intel XScale technológiára épülő Intel PXA250 és Intel PXA210 alkalmazásprocesszorok.

Az Intel IPP 2.0 a legújabb eleme annak a többplatformos megoldáscsaládnak, amely a különféle Intel-alapú platformok kódjait kidolgozó fejlesztői közösség munkáját kívánja megkönnyíteni. Az Intel jelenleg azon fáradozik, hogy az Intel Compiler és az Intel VTune Performance Analyzer programok jövőbeni változataiba is beépítse az Intel PCA architektúra támogatását.

Az Intel IPP 2.0 több mint háromezer jel- és képfeldolgozási funkciót tesz elérhetővé egyetlen API-n keresztül, mintegy kivonatolva ezzel a processzor multimédia-funkcionalitását. Az Intel IPP 2.0 olyan speciális dinamikus elosztómechanizmust biztosít az Intel Pentium 4, Intel Xeon és Intel Itanium processzorokhoz, amely minden egyes funkciónál képes kezelni a mikroprocesszor-specifikus elágazásokat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés