Connect with us

Hirdetés

technokrata

Laptop

Aksi-sztori

Nem tudja, hogy mennyi ideig működtetheti notebookját akkumulátorról? Vége a bosszankodásnak, mától pontos adatokat kaphat…

A Penn State University vezető kutatója, Jim Kozlowski szerint az új akkumulátor-monitor kiválóan eredményes: „csupán 10 másodperc szükséges ahhoz, hogy megállapítsa az akkumulátor töltöttségi szintjét, ráadásul kevesebb, mint fél wattot fogyaszt – így nincs szükség külön áramforrásra, elég csak az akkumulátorra csatlakoztatni”.

A jelenlegi akkumulátor-monitorok is kijelzik a töltés mennyiségét százalékban, azonban ha valaki valaha is kinyitotta laptopját a repülőgépen, vagy éppen a parkban, jól tudja, hogy a kimutatott 90 százalékos töltöttségi szint sem garantálja a néhány percnél további működést, függetlenül a komputer korától, állapotától és magától az akkumulátortól.

Az új eszköz képes megjeleníteni a valódi aktuális töltöttségi szintet, a hátralévő használati időt – figyelembe véve az akkumulátor állapotát, korát és múltját. A monitor pontosan becsli meg a laptop fennmaradó munkaidejét, a fizikai állapota, a hőmérsékleti adatok, és más információk segítségével.

Az új technológia révén kiküszöbölhetőek azok a frusztrációk, melyek során az indikátor maximális töltöttség jelzése mellett a laptop használhatatlan.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés