Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen szoftver és hardver…

Laptop

Ingyen szoftver és hardver…

…ebben részesült az a pályázat, melynek eredményeként ma adták át az ezen eszközökkel felszerelt informatikai labort. A tanulást segítő támogatást több nagy magyar cég is szponzorálta.

Dr. Pálinkás József, oktatási miniszter és Orlando Ayala, a Microsoft alelnöke adta át azt a 30 millió forint értékű informatikai labort, mely a Microsoft alapítványi forrásának támogatásával létesült az ELTE Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kara Gyakorló Általános Iskolájában. Mint ismeretes, az intézmény működését segítő Értetek Alapítvány az elmúlt évben az informatika oktatásról szóló részletes szakmai koncepcióval nyerte el a szoftvergyártó készpénzes támogatását. Magyar alapítványi szervezet eddig még sohasem kapott ilyen nagyságrendű készpénzadományt. A mintegy 25 millió forint értékű multimédiás labor és az intézmény tantermeinek informatikai infrastruktúrája, azaz a hardvertermékek mellett a Microsoft 6 millió forint értékű szoftverrel is támogatta az alapítvány működését. A Senorg Rt. örömmel csatlakozott a Microsoft támogatási programjához, s a hardvertermékeket gyártási áron, 3 éves garanciával, képzéssel és extra szolgáltatásokkal szállította az ELTE TÓFK Gyakorló Iskolája részére.

A Microsoft Magyarország a támogatói program keretében a legkorszerűbb Microsoft-szoftverek licenceit is ingyen biztosítja az Értetek Alapítvány részére. A Gyakorló Általános Iskola 50 PC-jén megtalálható a Windows XP, valamint az Office XP programcsomag. Az informatikai labor 15 PC-jén túl az intézmény minden tantermében elérhető az Internet és az iskolai belső hálózat is. A tanintézmény 50 számítógépét, a szervereket és a periférákat, valamint a teljes multimédiás infrastruktúrát (scannerek, digitális kamerák, projektor stb.) a Senorg Rt. biztosítja.

Az Értetek Alapítvány múlt év novemberében nyújtotta be a Microsoft Magyarországhoz a korszerű informatika-oktatásról szóló részletes koncepciót, illetve az ebben kitűzött oktatási célok eléréséhez szükséges támogatási kérelmet. A szoftvergyártó hazai leányvállalata továbbította a pályamunkát a Microsoft Nemzetközi Támogatási Alapjának (Community Affairs Program), mely azt pozitív elbírálásban részesítette.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés