Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft BSA – lyuk- és hibafelderítő biztonsági szoftver

Laptop

Microsoft BSA – lyuk- és hibafelderítő biztonsági szoftver

A Baseline Security Analyzer segítségével mostantól bárki fel tudja deríteni Microsoft operációs rendszerének kisebb-nagyobb hiányosságait – ingyen. Letöltés itt…

Elérhetővé vált a Microsoft új szoftvere, a Baseline Security Analyzer (MBSA), mely a Windows rendszerek alapvető biztonsági hiányosságait tárja fel.

Az MBSA 1.0 verziójának (Q320454) felülete grafikus, ám a hozzáértők akár a parancssor (command line) használatával is munkára tudják bírni az alkalmazást, mely fut mind Windows 2000, mind Windows XP rendszereken is.

Az alkalmazás a következő Microsoft termékeken deríti fel a hiányzó javításokat, továbbá a sebezhetőségeket: Windows NT 4.0, Windows 2000, Windows XP, Internet Information Server (IIS) 4.0 és 5.0, SQL Server 7.0 és 2000, Internet Explorer (IE) 5.01 és felfelé, Office 2000 és XP.

A rendszer átvizsgálása után egy jelentés készül, mely kilistázza a hiányosságokat és a támadható felületeket. Természetesen az MBSA nem végzi el sem a letöltést, sem a javítást, ám mindarról beszámol, amit a felhasználónak a továbbiakban meg kell tennie.

Ingyenes letöltés a kapcsolódó linken.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés