Connect with us

Hirdetés

technokrata

FireWire az Apple-től

Laptop

FireWire az Apple-től

A 400 Mbit/sec-os sebességre képes FireWire után az Apple a csatoló teljesítményének megduplázásán dolgozik, méghozzá új cégével, és régi alkalmazottaival…

Az Apple Computer felvásárolta a FireWire-technológiára specializálódott apró Zayante cégcsoportot. A hatéves, korábban FireFly néven ismert vállalatot olyan ex-Apple alkalmazottak alapították 1996-ban, akik a cégnél vezető szerepet töltöttek be a technológia fejlesztésében. A Zayante nem csak chipekkel, vagy szoftverekkel, hanem szolgáltatásokkal is ellátta azokat a vállalatokat, amelyek FireWire-t építettek termékeikbe.

Az i.Linknek, vagy IEEE 1394-ként ismert FireWire – mely adatátviteli sebessége 400 Mbit/sec – megtalálható minden Mac-ben és az Apple iPod MP3 music playerében, valamint videokamerákban és az ehhez hasonló eszközökben – viszont a PC-kben csupán elvétve kapott helyet.

Az Apple, belevágva a FireWire-szabvány fejlesztésébe, a csatoló – mely jóval gyorsabb, mint az USB 1.1 (12 Mbit/sec) – teljesítményének megduplázását tűzte ki céljául. Nem véletlenül, hiszen az USB 2.0 csupán 480 Mbit/sec sebességre képes.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés