Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP DVD+RW meghajtó – megszűnő DVD inkompatibilitás?

Laptop

HP DVD+RW meghajtó – megszűnő DVD inkompatibilitás?

A Hewlett-Packard tegnap bejelentett két új, második generációs DVD+RW meghajtója végre megszüntetheti az írható DVD-k piacán kialakult káoszt.

A HP két új terméke jelentős előrelépést jelent a DVD technológia elterjedésében, ugyanis ellentétben más szabványokkal, a DVD+RW meghajtókkal olyan 4,7 GB adat tárolására alkalmas írható (DVD+R) és újraírható (DVD+RW) DVD lemezeket lehet elkészíteni, amelyeket a most piacon lévő asztali DVD-lejátszók, illetve DVD-ROM-ok nagy része képes kezelni. A támogatott DVD-olvasók pontos száma nem ismert, mindössze annyi bizonyos, hogy a DVD+R lemezeket jóval több meghajtó képes olvasni, mint a DVD+RW-ket.

A HP termékmenedzserének közlése szerint a két új, dvd200i, és dvd200e típusjelű meghajtó kompatibilis a CD-R és CD-RW lemezekkel is. A dvd200i DVD+RW meghajtó várhatóan április közepe tájékán kerül majd a boltokba 500 dolláros áron, míg az IEEE1394 vagy USB 2.0 porton keresztül a számítógépre illeszthető külső változat, a dvd200e májustól lesz megvásárolható 599 dollárért. A HP jelenleg 10,99 dollárért kínálja a DVD+RW lemezeket, míg a csak egyszer írható DVD+R médiumok áprilistól lesznek elérhetők 5,99 dolláros áron.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés