Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows CE a BMW-kben

Laptop

Windows CE a BMW-kben

A Microsoft igen sokféle szoftvert készít. Windows CE nevű operációs rendszerét általában hordozható eszközökben alkalmazzák. A BMW egyes járgányaiban ezentúl a Windows CE teljesít szolgálatot…

A BMW 7-es sorozatát speciális fedélzeti számítógéppel látták el. A Microsoft Windows CE-t futtató berendezés szükség esetén a vezető segítségére van a tájékozódás terén, telefonhívást kezdeményez, de ezeken kívül – természetesen – felügyeli és vezérli az autó egyéb beépített rendszereit is. A BMW 7-es sorozat egyébként Németországban már az előző év őszén bemutatásra került, most az amerikai kiadás van soron.

Az új vonal autói a Siemens navigációs rendszerét használják (Siemens VDO Automotive AG), ezen fut a Windows CE. A szoftvergyártó óriáscég egyébként mostanában jelentette be legújabb, Windows CE alapú operációs rendszerét, a Windows CE for Automotive v3.5-öt, melyet kifejezetten az autókban felmerülő igényekhez terveztek.

A Microsoft 2001. júliusában tett bejelentése szerint a közeljövőben 9 autógyár jön ki olyan járművekkel, amelyekben a Windows CE, mint fedélzeti operációs rendszer tevékenykedik majd – remélhetőleg kifogástalanul. Ezekben az autómobilokban egyébként, a fedélzeti számítógép segítségével a felhasználó például naptárat kezelhet, de a hang alapú vezérlés lehetősége is megadatik neki.

Az informatika fejlődése minden területen igen nagy mértékű, és csak remélhetjük, hogy nem foszt meg bennünket előbb-utóbb a számítógép az autóvezetés élményétől…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés