Connect with us

Hirdetés

technokrata

Creative GeForce4 alapú videókártyák

Laptop

Creative GeForce4 alapú videókártyák

A Creative is részt kíván venni a GeForce4 alapú kártyák gyártásában és értékesítésében. Ilyen irányú törekvéseiket már korábban bejelentették. Lássuk hát, hogy mostanában milyen kártyákat várhatunk a cégtől!

A rendelkezésre álló információk szerint, a Creative Labs két GeForce4 és két GeForce4 MX chipre épülő kártyáját hamarosan megvásárolhatjuk.

Az alsó kategóriát a 3D Blaster 4 MX420 nevű videóvezérlő képviseli majd, a termék várható ára 135 euró. A GeForce4 MX420-ra épülő kártyák – bármely cég is veszi gyártásba őket – a legalacsonyabb teljesítményű, de egyben a legolcsóbb megoldást jelentik azok számára, akik a legújabb GeForce4 őrület részévé kívánnak válni.

A sor következő tagja a GeForce4 MX440-re épülő 3D Blaster 4 MX440, amely az MX420-nál valamivel magasabb teljesítményt nyújt, nagyjából 160 eurós árért cserébe. Azt azonban tudni kell, hogy a GeForce 4 MX chipek – és általában az összes MX jelű GeForce chip – alacsonyabb teljesítményt nyújt a saját, nem MX-es megfelelőjénél. Jelen esetben azt sem árt megemlíteni, hogy a GeForce 4 MX-ek nem kizárólag a legújabb fejlesztéseken alapulnak, egy részüket régebbi (GeForce2 és GeForce3) chipekből kapták.

A hírek szerinti harmadik kártya a 3D Blaster 4 TI4400 típusjelzést kapta, alapja pedig – a nevéből sejthetően – nem más, mint az nVidia cég GeForce4 Titanium 4400-as grafikus processzora. Ennek a kártyának a teljesítménye kiemelkedő – köszönhetően a nem MX-es chipnek -, ez azonban a termék árán meg is látszik. A hírek szerint a 3D Blaster 4 TI4400 359 euró körüli összeggel apasztja majd megvásárlóinak pénztárcáját.

A jelenleg várható legerősebb Creative kártya, a Titanium 4600 GPU-ra épülő 3D Blaster 4 TI4600. Ám a teljesítménynek magas ára lesz. A TI4600 alapú megoldás árát sajnos nem tudni pontosan, de az előző versenyző 359 eurós ára alapján elmondható, hogy a 3D Blaster 4 TI4600 ára sem lesz alacsony.

A kártyák egyébként 27.42-es meghajtóprogrammal lesznek szállítva, és a TI4600 kivételével nagyon hamar megjelennek. Elsőként a TI4400-as modell várható, ez talán még a héten megérkezik a boltokba. A TI4600-as csak a hónap végére, illetve rosszabb esetben a következő hónap elejére lesz elérhető.

Szerencsére nem csak a Creative Labs épít GeForce4 alapú videókártyákat, rajta kívül számos neves és kevésbé neves gyártó is ezt teszi. A vásárlók ennek csak örülhetnek, hiszen a versenyhelyzet általában többféle terméket és alacsonyabb árakat jelent. Továbbá, az új chipekre épülő kártyák megjelenésével a régebbi modellek még kedvezőbb áron találhatnak gazdára…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés