Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a 3DMark 2001 Second Edition

Laptop

Megjelent a 3DMark 2001 Second Edition

Megérkezett a népszerű, 3 dimenziós teljesítményt mérő tesztelő program újabb verziója, mely pontosabb képet ad korábbi változatainál.

Számítógépünk 3 dimenziós teljesítményét leginkább a videókártya határozza meg (bár az sem mindegy, hogy az adott grafikus megjelenítő milyen alaplap és processzor alatt dolgozik). A 3 dimenziós megjelenítés forradalmával az úgynevezett benchmark programok jelentősen átalakultak, hogy igazodjanak a megváltozott igényekhez.

Számtalan tesztelő program létezik, amely képes elemezni és értékelni a grafikus megjelenítést, a MadOnion cég 3DMark szoftvere az egyik legismertebb mind közül. Lassan hagyománnyá válik, hogy minden évben (elsőként 1998-ban) kikerül a piacra egy újabb tesztelő program, a legutolsó verzió a 3DMark 2001 volt.

A mai nappal letölthetővé vált a 3DMark 2001 frissítése, az SE. Ebben már hivatalosan támogatva vannak az Athlon XP-k, az új Pentium 4-es processzorok és mobil társaik, valamint a Windows XP is. A mérés leglátványosabb részét adó 4 játékteszt nem változott a korábbi verzióhoz képest.

Az 1.4-es pixel shader támogatása annak ellenére bekerült az új változatba, hogy a GeForce 4 sorozat még nem támogatja ezt (a DirectX 8.1 használatával pedig adottak a feltételek). A Radeon 8500/8500LE viszont már ezt a technológiát alkalmazza. A program professzionális verziója 40 dollárba kerül.

Már nem kell sokat várni a 3DMark 2002-re sem, melyben a DirectX 9-re alapuló grafikus kártyák is megmutathatják, mi pluszt tudnak korábbi társaikhoz képest.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés