Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb információk: 300 MHz-en hódít a Fujitsu Siemens új PDA-ja

Laptop

Újabb információk: 300 MHz-en hódít a Fujitsu Siemens új PDA-ja

A délutáni hírünk óta napvilágot látott információk szerint az új Fujitsu Siemens tenyérgép, a LOOX le fogja mosni a színről minden eddigi vetélytársát.

Bár a gyártó weblapján továbbra sem árulják el, milyen processzor kerül a Pocket LOOX fantázianevű PDA belsejébe (erre hivatalosan csak a márciusi CeBIT-en fog sor kerülni), számos PDA-kal foglalkozó internetes magazin értesülései szerint még egy asztali PC-khez viszonyítva is elfogadhatónak, kategóriájában pedig kifejezetten izmosnak számító, közeljövőben megjelenő, 300 MHz-es órajelű Xscale architektúrájú Intel CPU ketyeg majd benne. Az eddigi modellekben általában 206 MHz-es órajelű Intel StrongARM chipeket alkalmaztak a gyártók (az Xscale CPU-k utasításkészlete a lebegőpontos egységet leszámítva kompatibilis az ARM-éval, tehát minden eddigi alkalmazás futni fog az új processzoron is, ráadásul a korábbinál nagyobb sebességgel).

A LOOX-ba kerülő Xscale chip támogatni fogja az Intel Superpipelined RISC technológiáját, továbbá a Dynamic Voltage Managementet, ami lehetővé teszi az órajel és a feszültség épp a futó alkalmazások igényeinek megfelelő közvetlen változtatását, valamint egy multimédiás co-processzor is helyet kapott a chipben. A 2x64bites belső memóriabusz 600 MHz-es sávszélességen akár 4,8 GB/s-os adatátviteli sebességet tud biztosítani a processzorban. A pletykák szerint várható még egy 400 MHz-es órajelű CPU-val felszerelt változat megjelenése is a későbbiekben, egy ilyen teljesítményű processzor pedig több mint elegendő egy ekkora zsebgépbe.

A Siemens SX45-ös utódjának tekinthető LOOX képes lesz mind SD/MMC memóriakártyák, mind pedig CompactFlash Type I és II memóriamodulok fogadására, belsejében pedig nem hivatalos információk szerint 64 MB integrált memória kap helyet (+32 MB ROM az operációs rendszernek).

Mint azt már délután is megírtuk, a LOOX alapból támogatni fogja a Bluetooth rövidtávú vezetéknélküli adatátviteli szabványt, tehát megfelelő háttér esetén például a szobában lévő számítógépen lévő e-mailjeinket egy gombnyomással szinkronizálhatjuk a PDA-n lévőkkel, mindenféle bölcsők és csatlakozók használatát mellőzve.

Bár mint az a képen is látszik, a LOOX teteje tájékán megtalálható egy hangszóró, alul, jobb oldalt pedig egy mikrofon is helyet kapott, egyelőre úgy tűnik, hogy a LOOX mobil adatátvitelre, és telefonálásra, csak opcionálisan megvásárolható GSM/GPRS kabátok alkalmazásával lesz képes.

Sajnos a képen nem igazán látszik, de az eszköz bal oldalán megtalálható egy Jog-dial tekerőgomb, a jobb oldalon pedig egy infravörös port.

A korábbi híreknek megfelelően az eszközön a Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszere fog futni, lítium-polimer akkumulátorral együtt fogják szállítani, amellyel 14 órás folyamatos működésre képes (a lítium-polimer akkumulátorokat nem kell lemeríteni, kisütni, bármikor rájuk lehet tölteni). Valószínűleg érdemes lesz kivárni a termék márciusi cebites bejelentését, valamint az áprilisi megjelenést, mivel úgy tűnik új király születik a PDA piacon. (Állítólag a Pocket LOOX olcsóbb is lesz a jelenlegi királynál, a Compaq iPAQ-nél.)



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés