Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Linux meghódítja a konzolipart

Laptop

A Linux meghódítja a konzolipart

A Linux népszerű az asztali gépekben, megtalálható notebookokban is, a szerverek piacából hatalmas szeletet hasít ki. Most azonban egy eddig ismeretlen szegmensben próbálgatja szárnyait…

A Sony elszánta magát és előkészíti a PlayStation 2 játékgéphez tervezett kiegészítő piacra dobását. Semmi szokatlan nincsen abban, ha egy konzolhoz valamilyen plusz szolgáltatás érkezik, a Sony azonban Linux támogatottságot valósít meg népszerű játékgépéhez.

A Linux telepítőlemezek eladásával lehetővé válik, hogy a PlayStation 2-n linuxalapú programok és alkalmazások is futhassanak. A csomag előreláthatólag májusban lesz kereskedelmi forgalomban hozzáférhető Japánban, az Egyesült Államokban és Európában ez júniusban fog bekövetkezni. A csomag 188,3 dollárba fog kerülni a távol-keleti országban, az USA-ban 299 dollárt kell kifizetni érte (itt lesz a legdrágább), az öreg kontinensen pedig 215 dollárnak megfelelő euróért lehet majd hozzájutni. Ehhez, a szoftvertámogatáson kívül még jár egy belső 40 GB-os merevlemez és egy USB csatolású billentyűzet, valamint egér is.

A Sony ezzel a lépéssel igyekszik elrugaszkodni a hagyományos értelemben vett konzolok fogalmától, megpróbálja gépéből a lehető legtöbbet kihozni. Természetesen játékgépe népszerűségének további növekedését várja ettől a döntéstől, ami rá is fér a gyártóra. Ugyan az eladások tekintetében élen jár, de a piac másik két szereplője, a Microsoft Xboxa és a Nintendo GameCube-ja szintén nagy szeletet követel magának a tortából.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés