Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az AMD közeljövőben megjelenő mobil processzorai

Laptop

Az AMD közeljövőben megjelenő mobil processzorai

A Platfrom Conference-en újabb információk láttak napvilágot az AMD közeljövőben megjelenő mobil processzorairól, melyből kiderül az új tokozás érdekessége is.

A Thoroughbred kódnevű mobil processzor várhatóan ebben a félévben jelenik meg. FSB órajele kezdetben 200, később 266 MHz-es lesz. Belső gyorsítótára 384 kB méretű (256kB másodszintű, 128 kB elsőszintű?). Előállításához 0,13 mikronos gyártási eljárást használnak. A processzort a nagyobb teljesítményű szegmensbe ajánlják.

A mobil Appaloosa elsősorban az alacsony árkategóriás gépek processzora lesz majd. 200 MHz-es FSB órajele és 192 kB másodszintű cache-mérete is erre utal (128 kB másodszintű, 64 kB elsőszintű?). Megjelenésére a második félévben számíthatunk.

A Barton nevű mobil processzor a nagy teljesítményű notebookok processzora lesz. FSB órajele és másodszintű cache mérete megegyezik a Thoroughbrednél ismertetettel, a gyártáshoz 0,13 mikronos SOI eljárást használnak. Idén a második negyedévben jelenik majd meg.

Az új processzorokat a mikroPGA Socket 563 típusú foglalathoz tokozzák. Ez a fajta tokozás 33×33 mm-es méretet jelent (az asztali gépek processzorainál megszokott 49,5×49,5 mm-rel szemben). Az alaplapra építve a mikroPGA tok és a processzor mindössze 4,74 mm, míg a hagyományos CPGA tokozás esetén 6,44 mm.
Természetesen mindegyik processzor támogatja az AMD 3Dnow! Professional és PowerNow! technológiákat.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés