Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Rambus mégsem haldoklik?

Laptop

A Rambus mégsem haldoklik?

Legalábbis a sebesség terén továbbra is első helyen áll, ugyanis korábbi ígéretükhöz híven bemutatták 1200 MHz-en üzemelő RDRAM memóriájukat.

A napokban tartott bemutatón a Rambus egy 1200 MHz-es RDRAM-mal felszerelt PC memóriájának 4,8 GB másodpercenkénti adatátviteli sebességével bizonyította elsőségét ezen téren. Természetesen a demonstrálásra használt gép túlhajtott volt, lévén ma még egyetlen PC architektúra sem képes ekkora sebességű memóriát kihasználni. A Rambus véleménye szerint ezeknek a sebesség értékeknek igazán csak majd a 3 GHz-es processzorok mellett lesz létjogosultsága.

A P4-es processzorok bemutatásának idején még nagyon úgy tűnt, hogy az Intel közel áll a Rambushoz, lévén első sorban RDRAM memóriák voltak alkalmazhatók az új processzor mellett. Többek közt a Rambus “érdekes” üzleti politikája, valamint a RIMM modulok magas ára miatt az Intel szép csöndben távolabb táncolt a világegyetem minden PC-jének memóriáját uralni kívánó cégtől, a DDR memóriák irányába. Azonban a jövőben ugyanilyen csöndben vissza is táncolhat, látva az eredményeket…



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés