Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tenyérgépet mindenkinek!

Laptop

Tenyérgépet mindenkinek!

A kézi számítógépekhez tartozik egy képzettársítás: a jómódúak kiváltsága, csak ők rendelkezhetnek ilyen szerkeztekkel. A Simputer ezen talán változtat…

A Simputer egy olyan hordozható eszköz, mely lehetőséget ad, hogy valamelyest a fejlődő országok is részesülhessenek az új kor ”csodáiból”.

A készülék mögött a Simputer Trust van, mely az Indiai Tudományos Intézet egyes tagjaiból és az Encore Software-ből áll. A kicsiny készülék nagyobb lesz ugyan, mint egy Palm tenyérgép, de mintegy hordozható számítógépként használható majd.

32 MB-nyi RAM és szintén 32 MB-nyi flash memóra szolgál majd az adatok és a programok tárolására. A Simputer a beépített modemen kívül egy infravörös és egy USB csatlakozóval is rendelkezik majd, így biztosított a külvilággal a kapcsolat. Az érintőképernyő felbontása 240 x 320 képpont lesz, a felület főképp ikonokból, s grafikákból áll majd. Operációs rendszernek itt is a Linuxot választották, csakúgy, mint a Sharp most bemutatott gépénél.

A berendezés támogatja majd a szöveg-beszéd átalakítást (hangvisszajelzés), ezt az Encore Software fejleszti, s ennek segítségével a készülék a helyi nyelven szólalhat meg.

A szükséges alkatrészek egy részét a Sharp szállítja, így például a monokróm- vagy színes LCD, a flash memóra a Sharp termékei lesznek. A személyes információk (például a számlaszám) smart cardokon kerülnek eltárolásra.

A gép megjelenésekor vásárlóként leginkább a kormányzati szervek kerülnek majd előtérbe, a tényleges célközönség (üzleti- és magánfelhasználók) csak a későbbiekben részesülhet a jóból.

A Simputer 3 darab AAA-s kódú elemről kapja a táplálást, melyek 6-8 órás folyamatos üzemidőt tesznek lehetővé.

A gép megjelenésének várható időpontja a 2002. év második negyedéve, ára 200 dollár körül alakul majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés