Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új EPoX alaplap P4 processzorok és DDR memóriák kedvelőinek

Laptop

Új EPoX alaplap P4 processzorok és DDR memóriák kedvelőinek

Egyre több olyan alaplappal találkozhatunk mostanában, melyeken a P4-hez DDR memóriát társítanak. Az EPoX újdonsága egy kellemes képviselője ennek a csoportnak.

Annak idején mikor az Intel elkezdte a Pentium 4 processzorok árusítását még úgy tűnt, hogy a Rambus memóriákat is széles körben elterjedté teszik majd az Intel új processzorai. Immár világosan látszik, hogy a Rambus számítása nem egészen jött be, ugyanis már az év eleje óta hivatalosan is létezik a DDR memóriát támogató Intel alaplapi chipkészlet, az i845D.

Az EPoX EP-4BDA2+ is ennek a lapkakészletnek felhasználásával épült. Az alaplap specifikációi átlagosak, a már megszokott integrált egységek kerültek rá, valamint egy HPT372 ATA/133 RAID vezérlő. A korábban megjelent DDR memóriát támogató hasonló alaplapok közül többön is csak 2-3 DIMM foglalat volt, ezen az alaplapon négyet találunk ebből a slotból. Extraként a már korábbi EPoX alaplapokon is feltűnt hibakód kijelző modul említhető, melynek segítségével az alapvető hardver hibákra deríthetünk gyorsan és egyszerűen fényt. A túlhajtás terén egészen sok lehetősége adódik a majdani tulajdonosoknak: FSB beállítás, memória sebességállítás, AGP feszültségszabályzás.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés