Connect with us

Hirdetés

technokrata

Azonnali üzenetküldés az űrben is

Laptop

Azonnali üzenetküldés az űrben is

Nemsokára az űrhajósok szövegeket, képeket és videókat is fogadhatnak a szkafanderükbe épített számítógépeken keresztül.

Az űrhajósok az űrséták alkalmával jelenleg még rádión keresztül kapják az utasításokat, ám ha a NASA fejlesztései sikeresek lesznek a jövőben, a jelenleginél egyszerűbben, jóval több információ lesz elérhető számukra az űrhajón kívül is.

Az amerikai Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Igazgatóság a Massachusetts-i Technológiai Intézettel (MIT) közös WearSAT elnevezésű projektje keretében ugyanis azt tervezi, hogy űrhajósait viselhető számítógépekkel szereli fel. Ezek többek között drótnélküli adatátvitelre is képesek és egy szemüvegbe helyezett aktív-mátrixos LCD mikrokijelzővel is fel vannak szerelve. Az asztronauták ezen keresztül a szövegeken kívül álló-, és mozgóképeket és egyéb információkat is megtekinthetnek, ami jelentősen megkönnyítheti dolgukat.

A fejlesztőcsapat egyik legfontosabb feladata jelenleg az, hogy a számítógépet akkorára kicsinyítsék össze, hogy az gond nélkül elférhessen az űrruhákban azok jelentős módosítása nélkül. Természetesen ez nem olcsó mulatság, egy-egy ilyen hordható űrhajós-számítógép ára 10-20 millió dollárt kóstál majd, és várhatóan a 2-3 éven belül alkalmazásra is kerülhetnek az első példányok.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés