Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kétprocesszoros alaplap AMD processzorokhoz

Laptop

Kétprocesszoros alaplap AMD processzorokhoz

A Tyan olyan alaplapot mutatott be, amely AMD chipkészletet felhasználva Athlon MP processzorokból felépített multiprocesszoros rendszer kiépítését teszi lehetővé. Elképzelhető, hogy hamarosan AMD alapú, kétprocesszoros szerverek jelennek meg a piacon.

A Tyan Tiger MPX alaplapja az AMD új, 760 MPX chipkészletére épül. Két darab PGA462 processzorfoglalatába AMD Athlon MP illeszthető. A chipkészletnek és a négy DIMM foglalatnak köszönhetően az alaplap 3 GB PC2100-as (133 MHz-es) vagy PC1600-as (100 MHz-es) DDR-SDRAM-ot támogat, így igen erős gép készíthető ennek az alaplapnak a felhasználásával.

A díjat is nyert, nagy sikerű Thunder K7 és Tiger MP volt az első alaplap, amely az AMD Athlon MP processzoraihoz készült. Az új Tiger MPX alaplap elkészítésekor azonban még egy lapáttal rátett a Tyan.

Az alaplapon többféle kártyahely található: 4x-es AGP, 4 db 32 bit-es PCI, és két darab nagy sávszélességű 66 MHz-es 64 bit-es PCI. Az alaplapon (opcionálisan) integrált 3Com 10/100 Mbps-os Ethernet vezérlő is található.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés