Connect with us

technokrata

Olcsóbban és gyorsabban a Sunnal

Laptop

Olcsóbban és gyorsabban a Sunnal

Sokkal olcsóbb, ha egy nagyobb munka erőforrás-igényét nem új befektetéssel, hanem a rendelkezésre álló eszközök jobb kihasználtságával elégítjük ki. Hogyan? Például a Sun megoldásával.

iChange-nek hívják a Sun ez irányú terveit, mellyel ellenőrizhetőbbé és irányíthatóbbá válhat nagy mennyiségű szerver összehangolt munkája. Ezzel elérhető lehet, hogy azok a szerverek, amik például délelőtt részvényeladási műveletekkel foglalkoznak, este adatbázis műveleteket hajtsanak végre, ezáltal jobban elosztva a munkát egymás között.

A megoldás szembeszállni látszik a mostanában terjedő vékony, blade szerverek okozta trenddel. Ezek segítségével ugyanis akár több száz, jóval olcsóbb számítógép zsúfolható be sokkal kisebb helyre. Egy ilyen rendszer megvétele szintén szükségtelenné teszi a nagyobb szerverek vásárlását. Ha viszont nagy léptékben gondolkodunk, ennyi szervert egyenként irányítani nagyon nehézkes és költséges vállalkozás, és máris létjogosultságot nyer a Sun megoldása.

A Sun azonban nincs egyedül a piacon ezzel az ötlettel, a HP és a Compaq most bejelentett szerverei szintén hasonló elgondolással működő szoftverekkel vannak felszerelve. Az IBM szintén jelen van a piacon saját megoldásával.

Hasonló, kézzelfogható megoldás már régóta elérhető, ez a particionálás (egy nagy szerver több részre szeletelhető, és ezen szeletek akkorák lehetnek, amekkorát a feladat igényel). Ez azonban csak a kifejezetten költséges, 1 millió dollárnál többe kerülő számítógépeknél megoldható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin