Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsóbban és gyorsabban a Sunnal

Laptop

Olcsóbban és gyorsabban a Sunnal

Sokkal olcsóbb, ha egy nagyobb munka erőforrás-igényét nem új befektetéssel, hanem a rendelkezésre álló eszközök jobb kihasználtságával elégítjük ki. Hogyan? Például a Sun megoldásával.

iChange-nek hívják a Sun ez irányú terveit, mellyel ellenőrizhetőbbé és irányíthatóbbá válhat nagy mennyiségű szerver összehangolt munkája. Ezzel elérhető lehet, hogy azok a szerverek, amik például délelőtt részvényeladási műveletekkel foglalkoznak, este adatbázis műveleteket hajtsanak végre, ezáltal jobban elosztva a munkát egymás között.

A megoldás szembeszállni látszik a mostanában terjedő vékony, blade szerverek okozta trenddel. Ezek segítségével ugyanis akár több száz, jóval olcsóbb számítógép zsúfolható be sokkal kisebb helyre. Egy ilyen rendszer megvétele szintén szükségtelenné teszi a nagyobb szerverek vásárlását. Ha viszont nagy léptékben gondolkodunk, ennyi szervert egyenként irányítani nagyon nehézkes és költséges vállalkozás, és máris létjogosultságot nyer a Sun megoldása.

A Sun azonban nincs egyedül a piacon ezzel az ötlettel, a HP és a Compaq most bejelentett szerverei szintén hasonló elgondolással működő szoftverekkel vannak felszerelve. Az IBM szintén jelen van a piacon saját megoldásával.

Hasonló, kézzelfogható megoldás már régóta elérhető, ez a particionálás (egy nagy szerver több részre szeletelhető, és ezen szeletek akkorák lehetnek, amekkorát a feladat igényel). Ez azonban csak a kifejezetten költséges, 1 millió dollárnál többe kerülő számítógépeknél megoldható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés