Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Virtual PC

Laptop

Windows Virtual PC

A most felvásárolt Connectix megoldással az új operációs rendszerek megkönnyítik a konszolidációt és az átlépést.

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy felvásárolta a korábban magánkézben lévő – Windows és Mac alapú számítógépek számára készült virtuális szoftverek piacán vezető szerepet betöltő – Connectix Corporation virtuális gép megoldásait. A Microsoft támogató virtuális technológiájának fejlesztésével az ügyfelek könnyebben átléphetnek az új generációs operációs rendszerekbe, miközben meglévő alkalmazásaik sem vesznek kárba. Emellett a Microsoft virtuális gép megoldásaival a vállalatok egyesíthetik szerver erőforrásaikat, ami csökkenti a hardvereszközökre fordítandó kiadásaikat és működési költségeiket is.

Virtuális gép megoldások

A Virtual PC for Mac tökéletes integrációt biztosít a Windows számára Macintosh platformon, aminek köszönhetően a Mac OS-t használó ügyfelek windowsos alkalmazásokat futtathatnak, hozzáférhetnek PC hálózatokhoz, használhatnak csak Windowsra megírt internetes alkalmazásokat, és file-cserét folytathatnak PC-vel rendelkező munkatársaikkal. A Virtual PC for Mac a Macintosh Business Unit meglévő Mac termékskálájának (Office v. X, Entourage X, Internet Explorer for Mac) tagja lesz.

A Virtual PC for Windows újabb lehetőséget kínál majd a windowsos asztali gépet használó ügyfeleknek arra, hogy átlépjenek Windows XP-be vagy Windows 2000 Professionalbe, továbbá támogatja a meglévő alkalmazásokat, illetve egy sor felhasználási területet kínál fejlesztőknek call centerekben, technikai támogatásban, valamint az oktatás és a tanulás terén.

A Virtual Server a vevők azon igényét igyekszik kielégíteni, hogy legyen egy olyan virtuális megoldás, amellyel át lehet térni más alkalmazásokra, és amelyhez a Microsoft támogatást nyújt. A megoldás emellett jelentős költségcsökkentést is lehetővé tesz azáltal, hogy a különböző Windows NT4 szervereket és azok alkalmazásait egyetlen Windows Server rendszerben integrálja. A Virtual Server termék jelenleg bétatesztelés alatt áll, és várhatóan még 2003-ban piacra kerül.

A termékek és a támogatás rendelkezésre állása

A tranzakció 2003. február 18-án zajlott le, a szerződés részleteit azonban nem hozták nyilvánosságra. A Microsoft folytatni kívánja a Connectix virtuális gép megoldásainak fejlesztését, és beilleszti azokat a Windows és Mac portfóliókba. Az átmeneti időszakban a Connectix – meglévő terjesztői hálózatán keresztül – továbbra is árusítja a Virtual PC for Windows, a Virtual PC for Mac és a Virtual PC for OS/2 termékeket, valamint támogatást is nyújt azokhoz. A Virtual Server bemutató változata április 15-étől elérhető lesz a Microsoft honlapján.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés