Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Update: valami tényleg készül

Laptop

Windows Update: valami tényleg készül

A jelek igaznak bizonyultak.

Mint arról áprilisban – vagyis majdnem fél éve – beszámoltunk, a jelek már akkor arra utaltak, hogy valami történik a Windows Update-en. Kérdés volt, hogy vajon mindez a kiszivárgott Windows Server 2003 corporate kulccsal vagy (akár) egyéb intézkedéssel, illetve termékkel kapcsolatos? Hozzá jön most az a kérdés is, hogy most pedig a Blaster vírus gyorsította-e fel az eseményeket.

Mindezeket egyelőre (továbbra sem) tudni biztosan, tény azonban, hogy a Microsoft bejelentette a Windows Update szolgáltatás legújabb, 5-ös verziójának tesztelését, melyre egyébként a Beta Place website-on várja a jelentkezőket, a ˝WUV5Prev˝ guest ID-vel.

Az egész egyébként a Windows Server 2003 corporate kulcsának áprilisi kiszivárgásával kezdődött. Már ekkor tudni lehetett, hogy a Microsoft valamit tenni fog a kulcs használatának megakadályozásáért. Így aztán feltűnő volt a Windows Update (akkor még) v4 szoftver – rövid időre való – megjelenése a Beta Place website-on. Aztán kiderült, helyes volt a teória: a Windows Update ugyanis hamarosan elkezdte visszautaasítani a szóban forgó kulccsal telepített Windows Server 2003 példányok frissítését/javítását. De nem csak azokét! Az intézkedés bevezetésével egyidőben a Windows XP-s feketelista is jócskán kibővült: az ismert corporate kulcsok jelentős részével telepített Windows XP példányok sem frissíthetők/javíthatók a webhelyen.

Most azonban kiderült, hogy (még ennél is) többről van szó. A Windows Update v5 szolgáltatásai ugyanis a hírek szerint már nem ragadnak le magánál a Windowsnál, hanem működni fognak a saját update website-tal már rendelkező Office mellett az Exchange és SQL Serverek, és később valamennyi Microsoft-szoftver frissítésére-javítására is majd.

A Microsoft a Windows Update v5 tesztelésének kezdetét szeptember végére tervezi, míg a végleges verzió indulásáról egyelőre nincsenek információk.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés